Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μέλλον της Ελλάδας με τους Podemos και το ΚΚ Κίνας

Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μέλλον της Ελλάδας με τους Podemos και το ΚΚ Κίνας

Τηλεδιασκέψεις της Κουμουνδούρου  με τους Podemos, την «Ενωμένη Αριστερά» της Ισπανίας  και με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας για το σχέδιο «Μένουμε Όρθιοι»

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_ΚΚ_ΚΙΝΑΣ
«Η αλλαγή στην Ελλάδα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ισπανία ονομάζεται Podemos. Η ελπίδα έρχεται. Hasta la Victoria, ΣΥΡΙΖΑ Podemos, venceremos». Το σύνθημα του επικεφαλής των Ισπανών Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 έδωσε το στίγμα της “Πρώτης φοράς Αριστερά”.

Πέντε χρόνια μετά οι δεσμοί των δύο κομμάτων παραμένουν ισχυροί. Οι ρόλοι βέβαια έχουν αλλάξει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Πάμπλο Ιγγλέσιας αντιπρόεδρος στη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές. Οι δυο τους τα λένε συχνά. Το ίδιο και τα στελέχη των κομμάτων τους στην κατεύθυνση του δημιουργικού διαλόγου των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι τηλεδιασκέψεις της Κουμουνδούρου τόσο με τους Podemos όσο και με την "Ενωμένη Αριστερά", δυνάμεις οι οποίες συγκρότησαν κοινή λίστα στις εκλογές (UNIDAS PODEMOS), και συμμετέχουν στην ισπανική κυβέρνηση. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια του Σία Αναγνωστοπούλου, η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου καθώς και η σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του προέδρου του κόμματος Δανάη Μπαδογιάννη αντάλλαξαν απόψεις με τους Ισπανούς συντρόφους τους για τις εξελίξεις στην Ισπανία και την Ελλάδα αλλά και για τις ευρύτερες ευρωπαϊκές εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις της .
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_PODEMOS

Τους Podemos εκπροσώπησαν η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του κόμματος και ευρωβουλευτής, Ιντόγια Βιλλανουέβα, καθώς και ο Νταβίντ Περεχίλ από το τμήμα Διεθνών ενώ στην αντιπροσωπεία της Ενωμένης Αριστεράς συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας Ενρίκε Σαντιάγκο.

Κλείσιμο
Αντικείμενο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν οι πρωτοβουλίες της ισπανικής κυβέρνησης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, καθώς και η θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενώ από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το σχέδιο “Μένουμε Όρθιοι”, στο οποίο και αποτυπώνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_ΚΚ_ΚΙΝΑΣ


Τηλεδιάσκεψη όμως είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με τη συμμετοχή και του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Καλπαδάκη. Οι δύο αντιπροσωπείες αναφέρθηκαν τόσο στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας όσο και στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με αμοιβαίες προσκλήσεις για ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης