Τέμπη: «Ο Γεράσιμος πρόλαβε το τρένο στα τελευταία 10" – Εννιά λεπτά πριν από την αναχώρηση έπαιζε ένα τραγούδι στο πιάνο»

Τέμπη: «Ο Γεράσιμος πρόλαβε το τρένο στα τελευταία 10" – Εννιά λεπτά πριν από την αναχώρηση έπαιζε ένα τραγούδι στο πιάνο»

Ο πατέρας του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62, μίλησε για τον πολυτραυματία γιο του.

tempiepizon
Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούν τη δικαίωση.

 
Ο Διονύσης Γεωργιάδης, πατέρας του νεαρού Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62, που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία, μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στον Βόλο για τα Τέμπη, το περασμένο Σαββατοκύριακο και συγκίνησε.

 
Κλείσιμο
«Ονομάζομαι Διονύσης Γεωργιάδης κι έχω την ευλογία να έχω τρία παιδιά. Τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο και τον Γεράσιμο, που είχε την κακή στιγμή στην ζωή του, να βρίσκεται πάνω σε αυτό το τρένο», ξεκίνησε την ομιλία του και συνέχισε λέγοντας:

«Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, παρά το ότι δεν ήθελα να μιλήσω καθόλου, είναι για να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω συναισθήματα. Ο Γεράσιμος εκείνη την νύχτα, πήγαινε στο Πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων- Μηχανικών του Αριστοτελείου. Επί 416 ημέρες, δίνει την μάχη της ζωής του, άλλες φορές μέρα- μέρα, άλλες φορές ένα πεντάλεπτο, άλλες φορές ένα λεπτό. Το ότι είναι μαζί μας ο Γεράσιμος, λίγες χιλιάδες μίλια μακριά, είμαι σίγουρος ότι είναι θέλημα Θεού, γιατί αυτά που έχει βιώσει και βιώνει μέχρι τώρα είναι πέραν της λογικής.

 
Είναι ένα παιδί, που το αποκαλώ “το χαμόγελο της ζωής”. Τρομερά ευφυής, ευγενής, όμορφος, ταλαντούχος, με μεγάλη αγάπη για τους συνανθρώπους του, ένα παιδί, που μόνο καλό έχει να δώσει στην κοινωνία.

Προ του δυστυχήματος, 9 λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι που το βελτίωνε. Εκείνη την ώρα, κοιτούσα τα κλειδιά του αυτοκινήτου κι έλεγα “να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη, ή να βάλω μια φόρμα να τον πάω στον σταθμό του τρένου;”, νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο μεταφοράς στον προορισμό του, επέλεξα το δεύτερο και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό.

Το τρένο το προλάβαμε για 10 δευτερόλεπτα. Για να μην χάσουμε χρόνο στους χαιρετισμούς, γιατί το τρένο το έφευγε, έβαλε το κεφάλι του από παράθυρο του συνοδηγού για να τον φιλήσω, στο σημείο που χτύπησε. Έφυγε από εκεί. Στις 11:20 σκέφτηκα να τον πάρω τηλέφωνο, επειδή θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη. Είπα ότι θα κοιμάται και του έστειλα μήνυμα στο Viber. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 11:23.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης