Ο πρίγκιπας Κάρολος δηλώνει ότι ως βασιλιάς θα τηρεί στάση ουδετερότητας

20284667

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ξεκαθαρίζει ότι ως βασιλιάς θα σταματήσει να μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα - «Δεν είμαι τόσο ηλίθιος» 

«Δεν είναι το ίδιο να είσαι βασιλιάς και το ίδιο πρίγκιπας» είπε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος της Αγγλίας, μιλώντας στο BBC ενόψει των 70ων γενεθλίων του την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεσμεύεται ότι ως βασιλιάς θα κρατήσει στάση ουδετερότητας, τηρώντας το βασιλικό καθήκον, γεγονός που σημαίνει ότι θα σταματήσει να μιλά ανοιχτά για θέματα που τον απασχολούν ιδιαίτερα. «Δεν είμαι τόσο ηλίθιος» δήλωσε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας πολλές φορές έχει επικριθεί για τις εξορμήσεις του στην πολιτική, ενώ έχει επιδείξει ενδιαφέρον για το περιβάλλον και άλλα θέματα.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί τηλεοπτικά την προσεχή Τετάρτη με την ευκαιρία των γενεθλίων του.

Ο Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος, πρίγκιπας της Ουαλίας, δούκας της Κορνουάλης, δούκας του Ρόθσι, κόμης του Κάρικ, βαρόνος του Ρένφρου, κόμης του Τσέστερ, λόρδος των Νήσων και πρίγκιπας και μέγας επόπτης της Σκωτίας γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου του 1948.

«Η ιδέα, κατά κάποιον τρόπο, ότι θα συνεχίσω με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, όταν πρέπει να διαδεχτώ (τη βασίλισσα), είναι εντελώς παράλογη γιατί οι δύο θέσεις είναι εντελώς διαφορετικές», είπε.

«Στοπ» στις δημόσιες εκστρατείες

Στο παρελθόν, ο Κάρολος έχει εκφραστεί για σημαντικά ζητήματα όπως το περιβάλλον και κοινωνικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, δήλωσε ότι «το πρόβλημά μου είναι ότι βρίσκω τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ή να δοθεί αγώνας γι αυτά».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα σταματήσει την εδώ και δεκαετίες εκστρατεία του για την προστασία του περιβάλλοντος. «Όχι, δεν θα το κάνω. Δεν είμαι τόσο ανόητος», ανέφερε.

«Θα κρατήσω το αυστηρό καθήκον της ουδετερότητας»

Ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ είπε ότι θα ακολουθήσει το «αυστηρό καθήκον της διακριτικότητας» και θα λειτουργήσει εντός των «συνταγματικών παραμέτρων» ως βασιλιάς. «Συνειδητοποιώ ότι η άσκηση της βασιλείας είναι μια τελείως διαφορετική, χωριστή διαδικασία. Συνεπώς, σίγουρα καταλαβαίνω πλήρως πώς αυτό πρέπει λειτουργήσει», τόνισε.

Εντούτοις, ο ίδιος υποστηρίζει την ακτιβιστική του δράση ως διάδοχος του θρόνου, η οποία συμπεριλαμβάνει την ίδρυση του φιλανθρωπικού Prince's Trust το 1976 για την υποστήριξη των ευάλωτων νέων. «Αν είναι παρέμβαση να ανησυχείς για τα αστικά κέντρα, όπως έκανα πριν από 40 χρόνια, αν αυτή είναι παρέμβαση, τότε είμαι περήφανος γι αυτό».

Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από το θρόνο της, τα τελευταία χρόνια έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της και παραδίδει σταδιακά τη σκυτάλη στον Κάρολο, ο οποίος την εκπροσωπεί σε όλο και περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Long live the king

Θα γίνει ένας καλός βασιλιάς. Είναι και φίλος της Ελλάδας.

Στυλιανός

Ήδη είσαι 70 ετών και μάλλον θα έχεις την τύχη του Φαραώ Μερνεφθά οποίος περίμενε 68 χρονών να γίνει Φαραώ της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Ραμσή Β' που έζησε 96 ολόκληρα χρόνια !! Η Ελισάβετ είναι τώρα 93 ετών άρα έχεις 3 χρόνια ακόμη περιθώριο για τα 96 του Ραμσή !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

plussizemodela

Μοντέλα που περπατούν για οίκους όπως οι D&G ποζάρουν με σέξι μαγιό και κλείνουν συμβόλαια με εταιρείες-κολοσσούς στη μόδα. Μετανάστριες και μιγάδες. Ακτιβίστριες κατά τύχη. Δεν είναι απλά plus size μοντέλα. Είναι οι νέες super θεές της μόδας

674bf6eb-87b2-4b40-9800-5b14f190d880

Ο σκηνοθέτης που υπογράφει το «Κόκκνο Ποτάμι» εξήγησε ότι κάνει αυτή τη σειρά εποχής για να αναδείξει την αντιστοιχία στη ρευστότητα της κατάστασης τότε και τώρα. «Επιβεβαιωνόμαστε τραγικά με την εισβολή στη Συρία και τη διεθνή πολιτική να χαϊδολογάει την Τουρκία»

19
napo0

Ο γαμπρός είναι απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η  νύφη είναι δισεγγονή του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας του οίκου των Αψβούργων και απόγονος της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη - Το «παρών» έδωσαν γαλαζοαίματοι τέως και νυν από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης

25