Eurovision 2024: Ο Τζουστ Κλάιν δεν άγγιξε τη γυναίκα που είχε την κάμερα, απαντά η ολλανδική τηλεόραση

Eurovision 2024: Ο Τζουστ Κλάιν δεν άγγιξε τη γυναίκα που είχε την κάμερα, απαντά η ολλανδική τηλεόραση

Χαρακτήρισε τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό ως «βαριά και δυσανάλογη» τιμωρία

netherlands-eurovision-contest-m
Ντόμινο εξελίξεων μετά από την αναφορά περιστατικού που σχετίζεται με τον τραγουδιστή Τζουστ Κλάιν, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος την Ολλανδία στη Eurovision 2024.

Νωρίτερα, ο Τζουστ Κλάιν και η Ολλανδία αποκλείστηκαν από τον τελικό του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της EBU. Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο κατηγορείται ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του. Η ανακοίνωση ωστόσο, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Λίγες ώρες, πριν από τον τελικό, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, AVROTROS, δίνει τη δική του απάντηση για όσα έγιναν.

«Το περιστατικό που οδήγησε στον αποκλεισμό του Τζουστ Κλάιν ήρθε μετά την κινηματογράφησή του, ενώ είχε επανειλημμένα δείξει ότι δεν ήθελε» τονίζει ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Κλείσιμο
Και συμπληρώνει: «Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Ένα περιστατικό συνέβη μετά την παράσταση της περασμένης Πέμπτης. Παρά τις ξεκάθαρες συμφωνίες, ο  Τζουστ βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Τζουστ έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό».

«Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του Τζουστ προς την κάμερα. Ο Τζουστ δεν άγγιξε τη γυναίκα που είχε την κάμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία. Χθες και σήμερα συμβουλευτήκαμε εκτενώς την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Παρ' όλα αυτά, η EBU εξακολουθεί να αποφασίζει να αποκλείσει τον Τζουστ Κλάιν».

Ο AVROTROS χαρακτήρισε τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό ως «βαριά και δυσανάλογη» τιμωρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Κατέπλευσε στο λιμάνι Αργοστολίου τo πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva - Δείτε φωτογραφίες

Blue Horizon: Δεν μου έχουν ζητήσει ούτε συγγνώμη, λέει ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη

Maestro: Η επιστροφή του Παπακαλιάτη, μέρος δεύτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης