Ο Γαρδέλης, η Σπυροπούλου και η τηλεόραση σε κρίση

Ο Γαρδέλης, η Σπυροπούλου και η τηλεόραση σε κρίση

Δεν υπάρχει ίχνος ψυχαγωγίας και χιούμορ πλέον στην τηλεόραση

TV_gardelis
Δύο διαδοχικές ανακοινώσεις από την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ έρχονται να προειδοποιήσουν όλους όσοι εργάζονται στα Μέσα, να προσέχουν και να σέβονται τις ανθρώπινες αξίες. Καταδικάζουν τον μισαλλόδοξο λόγο, τις διακρίσεις και προτάσσουν την ανθρώπινη αξία ως θεμελιώδη συνταγματικό κανόνα αντικειμενικού χαρακτήρα και άμεσης ισχύος.

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Αλήθεια, από το πρωί ως τα βράδυ έχουμε αναλογιστεί τι και πώς σχολιάζεται, πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι, ποια είναι η αισθητική των ψυχαγωγικών εκπομπών, των ριάλιτι, των σχολιαστών και πολλών άλλων. Ποιο είναι το θέμα; Να μην ακούγονται προσβλητικά σχόλια; Δηλαδή να τα πιστεύουμε, να τα υποστηρίζουμε αλλά να μην τα λέμε όταν ανάβουν τα φώτα; Και ποιον κοροϊδεύουμε; Εμάς ή το κοινό; Σεβασμός σημαίνει συνειδητή επιλογή και θέση απέναντι στον άνθρωπο. Σταθερά και αυτονόητα. Μακριά από τους θεατρινισμούς κάποιων εκ των υπερασπιστών των αδυνάμων που απλώς άδραξαν μία συγκυρία για να υποδυθούν και να διατυμπανίσουν ότι είναι οι μπροστάρηδες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θυμάτων στις εκπομπές.

Και επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι θέμα συνολικό αλλά πρωτίστως ατομικό. Στην τηλεόραση μπαίνεις ως μονάδα. Ας φροντίσουν λοιπόν τα κανάλια να σχηματίσουν σύνολα από μονάδες αξιοπρεπείς και πεπαιδευμένες και όχι από «νουμεράκηδες» που στην πρώτη στραβή της τηλεθέασης θα «πουλήσουν την ψυχή τους στον διάολο».

Πόσο άβολο και πόσο κακό ήταν όλο αυτό που συνέβη σήμερα με τον Σταμάτη Γαρδέλη στο «Fay’s time»… Γιατί δεν μπορεί να αναλογιστεί και να σεβαστεί τα όρια του δημοσίου λόγου σε μία τηλεοπτική ζώνη με συγκεκριμένη σήμανση και όρους; Είναι δυνατόν στις 12 το μεσημέρι να ακούγονται αυτοί οι όροι με αυτόν τον τρόπο; Τι είναι; Ανεση; Θλιβερό το θέαμα. Απόλυτα θλιβερό. Οσο κι αν τα αντανακλαστικά της Φαίης Σκορδά ήταν άμεσα και ισχυρά, δυστυχώς, η γεύση ήταν πικρή.
Κλείσιμο
Εκνευρισμένη η Φαίη Σκορδά με τις απόψεις του Σταμάτη Γαρδέλη για τον σεξουαλικό προσανατολισμό
Κούρασε τόσο πολύ όλο αυτό που συμβαίνει με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου… Τόσο πολύ. Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, τα σχολιάσαμε, τα αναλύσαμε, τσακωθήκαμε όλοι με όλους. Τι ακόμη πρέπει να ειπωθεί. Και άντε και κάποιος κάτι θα πει. Πού θα οδηγήσει; Τι θα αλλάξει; Κάθε μέρα το ίδιο βιολί.

Και όλα αυτά, αγαπητοί μου, είναι ψυχαγωγία. Είναι ο πυρήνας των εκπομπών που σαν στόχο έχουν την «χαρά» μεταξύ άλλων. Είναι τόσο σκοτεινά όλα αυτά, που «βαραίνουν» και οι συντελεστές των εκπομπών και δεν μπορούν να μεταδώσουν χαρά. Δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι της τηλεόρασης να διαρρήξουν το γυαλί και να κάνουν τον κόσμο που παρακολουθεί να γελάσει. Γιατί η κακογλωσσιά και οι συμπεριφορές που πληγώνουν, τα ανάρμοστα σχόλια, οι εμμονές και κυρίως το μοτίβο «όλοι ασχολούνται με τον εαυτό τους» καταντά κουραστικό. Υπάρχουν αυτή την περίοδο τηλεοπτικά πρόσωπα τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα καθημερινά σχεδόν, όχι με την δουλειά τους αλλά με τα «είπε και είπα, ότι δεν είπες και δεν είπα, και εννοείς και σχολίασε». Από εκεί λοιπόν φαίνεται, ή μάλλον είναι ξεκάθαρο πως «χάθηκε η μπάλα».

Ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα τι συμβαίνει. Γιατί ίσως και να είναι αργά.

Κουίζ και φεύγουμε για να σκεφτούμε όλα όσα συμβαίνουν. Ποια τηλεοπτική περσόνα κάνει ήδη ραντεβού με κανάλι, δεδομένου ότι το συμβόλαιό της λήγει το καλοκαίρι και δεν σκέφτεται ούτε στο ελάχιστο να ανανεώσει;


Ειδήσεις σήμερα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δούκα - Η δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου Αθηναίων που βγήκε πρώτη σε σταυρούς

Η κόρη του Αχιλλέα Μπέου, Eve, μιλά στην Τζεφ Μοντάνα για τον πατέρα της: Μπορεί να μιλάει με γκέι αλλά είναι ομοφοβικός

Βίντεο: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης