Eurovision 2023: «Βίκτωρα θα πρέπει να είσαι περήφανος» λέει ο Lambrou στον Vernicos

Eurovision 2023: «Βίκτωρα θα πρέπει να είσαι περήφανος» λέει ο Lambrou στον Vernicos

«16 ετών, ο νεότερος στον διαγωνισμό» είπε ο εκπρόσωπος της Κύπρου για τον Έλληνα ομόλογό του

eurovision_andrewlambrou89
Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν απόψε στον β' ημιτελικό της Eurovision 2023, με τους Victor Vernicos και Andrew Lambrou αντίστοιχα, να διεκδικούν μία θέση στον τελικό. 

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της μουσικής βραδιάς στο Λίβερπουλ, ο εκπρόσωπος της Κύπρου, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», απαντώντας στα σχόλια που έχουν ακουστεί ότι τραγουδάει Playback.

Παράλληλα, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον 16χρονο Victor Vernicos.

«Oι πρόβες είναι για να κάνουμε λάθη. Τα πράγματα πήγαν καλά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε για να είναι τέλειο αλλά, νιώθω ότι τα πράγματα πήγαν καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σειρά εμφάνισης άρα, δεν παραπονιέμαι. Είμαι εγώ που τραγουδάω, σας το υπόσχομαι. Δε μας επιτρέπεται να έχουμε πίσω φωνητικά. Σας υπόσχομαι ότι εγώ τραγουδάω. Θα υπάρξουν κάποια κοντινά. Αυτό έχουμε ζητήσει για να είναι τέλειο. Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα στη σκηνή» ανέφερε αρχικά.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-csjbybaxrkc9)


Στη συνέχεια, είπε: «Έχω δει πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο. Δεν παραπονιέμαι φυσικά, είναι υπέροχο να με στηρίζουν από όλο τον κόσμο και αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ευχαριστιέται την εμφάνισή μου» και για τα στοιχήματα σχολίασε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολουθώ τα γραφεία στοιχημάτων. Έχω μια δουλειά να κάνω και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, θα δούμε πως θα πάει».

Τέλος, ο Andrew Lambrou έστειλε και το δικό του μήνυμα στον Victor Vernicos.

«Νομίζω ότι ο καθένας που μπορεί να συμμετάσχει στη Eurovision στην ηλικία των 16 ετών, είναι ήδη νικητής και είναι εξαιρετικό αυτό που κάνει ο Victor. Το τραγούδι του είναι φανταστικό, θα τα δώσει όλα. Μίλησα μαζί του και θα πρέπει να είναι περήφανος για τον εαυτό του. Βίκτωρα, αν με βλέπεις, θα πρέπει να είσαι περήφανος, 16 ετών, ο νεότερος στον διαγωνισμό».

Τα προγνωστικά για Ελλάδα και Κύπρο

Τα προγνωστικά μέχρι στιγμής, δείχνουν μία σίγουρη πρόκριση του Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart» για την Κύπρο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τον  Victor Vernicos με το «What They Say» για την Ελλάδα, δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές.

Όπως καταγράφουν τα προγνωστικά, η ελληνική συμμετοχή εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού, αφού όχι μόνο δεν είναι στην δεκάδα των στοιχημάτων αλλά σημειώνει και πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο Victor Vernicos με το τραγούδι του βρίσκονται στη 13η θέση. Κάτω από την Ελλάδα, είναι η Ισλανδία, η Ρουμανία και ο Άγιος Μαρίνος.

Από την άλλη πλευρά,  τα προγνωστικά για την Κύπρο δείχνουν πως θα περάσει στον μεγάλο τελικό, αφού ο Lambrou  έχει εντυπωσιάσει μετά τη δεύτερη πρόβα του, δείχνοντας ότι θα κατακτήσει τη 4η θέση από τις 10 συνολικά που θα περάσουν στον τελικό.

Δείτε τον πίνακα με τα προγνωστικά για τον β' ημιτελικό της Eurovision
344217820_623643119648999_12762050893630147_n
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Πολωνία, Εσθονία, είναι οι δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες του Α’ Ημιτελικού και τις Big 5 με την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

Λίγο καιρό πριν, και το BBC πρόβλεψε τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού. Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως η Ελλάδα και το «What They Say» θα αποκλειστούν στον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετέχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού. Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα. Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say», «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».

Το «What They Say» του Victor Vernicos
Ο 16χρονος Victor Vernicos έχει γράψει μόνος του το τραγούδι για την Eurovision 2023, με τίτλο «What They Say». Είναι ένα τραγούδι που έγραψε μετά από μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, και ως εκ τούτου σημαίνει πολλά για εκείνον. «Το τραγούδι μου είναι ένα τραγούδι για μια πολύ αληθινή εμπειρία που βίωσα. Μια εμπειρία για την οποία πάντοτε ήθελα να γράψω» είχε πει ο Victor μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έτσι, κάποια στιγμή, όταν σήκωσα την κιθάρα μου, μελωδίες και λέξεις ξεπήδησαν από μέσα μου. Από την πρώτη στιγμή που δημιούργησα αυτό το τραγούδι, πίστεψα ότι όσοι το ακούσουν θα το νιώσουν και θα το κρατήσουν στην καρδιά τους, όπως έκανα και εγώ τα δύο τελευταία χρόνια πριν το κυκλοφορήσω», συμπλήρωσε.
Victor Vernicos - What They Say | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | Eurovision 2023

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον δεύτερο ημιτελικό είναι η εξής: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία. Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Με φωτιές και καταρράκτες ο Andrew Lambrou
Ο Andrew Lambrou που εκπροσωπεί για φέτος την Κύπρο, εντυπωσίασε στις πρόβες του, αποκαλύπτοντας τα σκηνικά που επέλεξε για φέτος η κυπριακή αποστολή. Ο τραγουδιστής έδωσε ένα σόου με αντιφατικά εφέ, αφού από τη μία «καίγεται» στις φλόγες και από την άλλη «ρέει» ανάμεσα σε καταρράκτες.

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού επιμελήθηκαν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard -γνωστοί για άλλα πρότζεκτ από παλαιότερες Eurovision του με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Δανίας και του Αγίου Μαρίνου.

Andrew Lambrou - Break A Broken Heart | Cyprus 🇨🇾 | Official Music Video | Eurovision 2023


Τα μεγάλα φαβορί διαγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό, συνεπώς στον αποψινό ημιτελικό, θα υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τις διαγωνιζόμενες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανατροπές πάντα έχουν θέση σε έναν διαγωνισμό, όπως αυτόν της Eurovision.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαύρα μαντάτα για Ερντογάν: Ροζ βίντεο φέρνει Κιλιτσντάρογλου πιο κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο

Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes στη Γερμανία - Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK

Πώς θα ψηφίσουμε την 21η Μαΐου - Δείτε οδηγίες και πληροφορίες στην εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης