Φίλιππος Νικολάου: «Γεννήθηκα σε πολύ φτωχή γειτονιά και πολύ φτωχή οικογένεια»

Φίλιππος Νικολάου: «Γεννήθηκα σε πολύ φτωχή γειτονιά και πολύ φτωχή οικογένεια»

«Ήταν δύσκολος ο δρόμος του τραγουδιού, υπήρχαν καλλιτέχνες που κρατούσαν τα πόστα και τα σκήπτρα. Δεν μπορούσες να υπερβείς έναν Καζαντζίδη», είπε ο τραγουδιστής

Filippos_Nikolaou
Ο Φίλιππος Νικολάου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μίλησε για δύσκολα και πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια έζησε αλλά και τις δουλειές που αναγκάστηκε να κάνει από τα 12 του χρόνια. Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Νουρέγιεφ, αλλά και τον λόγο που δεν έκανε φίλους από το χώρο του τραγουδιού.

Ο δύσκολος δρόμος του τραγουδιού
Μιλώντας για τραγούδι είπε: «Ήταν δύσκολος ο δρόμος του τραγουδιού, υπήρχαν καλλιτέχνες που κρατούσαν τα πόστα και τα σκήπτρα. Δεν μπορούσες να υπερβείς έναν Καζαντζίδη. Εγώ, κάθισα και έγραψα τα τραγούδια μου. Ένα καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, κάναμε μπάνιο στην παραλία, και βλέπω δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, κάτω των 10 ετών. Το αγοράκι προσέφερε ένα τενεκεδάκι στο κορίτσι με ένα βότσαλο, και εκείνη δεν το έπαιρνε. Όταν το πήρα στα χέρια μου, το βότσαλο είχε το σχήμα καρδιάς, και έγραψα το “Μια καρδιά”. Έχω συμβάλει στην πρώτη δουλειά της Άννας Βίσση».

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια
Ο τραγουδιστής μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε: «Οι γονείς μου έκλαιγαν όταν τους είπα ότι δουλεύω, δεν ήθελαν να δουλεύω 12 χρονών για να φέρνω χρήματα στο σπίτι. Γεννήθηκα σε πολύ φτωχή γειτονιά και πολύ φτωχή οικογένεια, δεν επαρκούσαν τα εισοδήματα από τον πατέρα μου και έπρεπε να βοηθήσω. Βγήκα στο πεζοδρόμιο πολύ νωρίς, όταν τέλειωσα το δημοτικό. Κουβαλούσα βαλίτσες στο λιμάνι για επιβάτες και μου έδιναν πουρμπουάρ».

Η φιλία του με τον Νουρέγιεφ
Ο Φίλιππος Νικολάου αναφέρθηκε ακόμα και στη φιλία του με τον διάσημο χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ: «Στο μαγαζί που τραγουδούσα ήρθε ο Νουρέγιεφ, χόρεψε, έκανε μια κίνηση χαρακτηριστική, και γίναμε και φίλοι. Δεν έκανα φίλους στο χώρο του τραγουδιού, υπάρχει ένας προστατευόμενος ατομισμός των τραγουδιστών που θέλουν να τον διατηρούν. Αυτό ήταν πολύ ανταγωνιστικό και δεν ήταν εύκολο να κάνεις φιλίες. Ήταν συνειδητή επιλογή να μην παντρευτώ. Με τη δουλειά αυτή δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σωστός».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστηρή απάντηση Μητσοτάκη στην Άγκυρα - Ετοιμότητα «επί του πεδίου», συνέχεια στη διεθνοποίηση των προκλήσεων

Σκληρό παζάρι με όπλο την επισιτιστική κρίση από Μόσχα – Παρέμβαση ΝΑΤΟ ζητά το Κίεβο

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης