Επικίνδυνες αποστολές για τον Τομ Κρουζ. Ο ηθοποιός δεν ήθελε απλώς να υποδύεται τον αστροναύτη στις ταινίες αλλά ήθελε να γίνει και ο ίδιος αστροναύτης.
Ο Κρουζ ήθελε να ενταχθεί στο πλήρωμα του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Columbia, το οποίο συνετρίβη το 2003 σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.
Ο ηθοποιός είχε εκπαιδευτεί από τη NASA και θα ήταν προγραμματισμένο να ενταχθεί στο πλήρωμα του Διαστημικού Λεωφορείου.
Αντί να πάει στο διάστημα, ο Κρουζ τελευταία στιγμή συμμετείχε στην ταινία Space Station.
Ο Toni Myers, διευθυντής του Διαστημικού Σταθμού, λέει: «Ο Τομ ήθελε να γίνει αστροναύτης, εξάλλου πετάει το δική του Gulfstream IV Jet και είναι ένας αρκετά έμπειρος πιλότος. Ηταν πολύ ενθουσιασμένος με το ταξίδι».
Ο έκανε μαθήματα στη NASA και διδάχθηκε πως να περπατάει με μια διαστημική στολή σε περιβάλλον όπως είναι το διάστημα.
Ο Myers θυμάται επίσης: «Ηταν μια πολύ καλή ευκαιρία να πάει στο διάστημα αλλά μετά το ατύχημα το ταξίδι ακυρώθηκε».