Η μακροχρόνια νομική διαμάχη μεταξύ του Mπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί για τον αμπελώνα τους στη Γαλλία, Chateau Miraval, οδηγείται σε δίκη το επόμενο έτος. Με τη Τζολί να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στη νομική της υπεράσπιση και τον Πιτ να αποκτά προβάδισμα, η υπόθεση αποκτά προσωπικό χαρακτήρα και αναμένεται να εξελιχθεί σε έντονη δικαστική αντιπαράθεση.
Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Πιτ και της Τζολί για τον Chateau Miraval, τον αμπελώνα που μοιράζονταν στη Νότια Γαλλία, συνεχίζεται, με τη δίκη να προγραμματίζεται για το επόμενο έτος. Πρόσφατα, δικαστής στο Λος Άντζελες απέρριψε τρεις αιτήσεις της Τζολί για απόρριψη της αγωγής του Πιτ, δίνοντάς του το προβάδισμα στην υπόθεση.
Το Chateau Miraval, γνωστό για το βραβευμένο ροζέ κρασί του, βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι η Τζολί παραβίασε τη συμφωνία τους να μην πωληθούν μερίδια της επιχείρησης χωρίς την έγκριση και των δύο, όταν η ηθοποιός πούλησε το μερίδιό της στον Ρώσο επιχειρηματία Yuri Shefler και την εταιρεία Stoli Group το 2021.
Δηλώσεις και ισχυρισμοί
Ένα κοντινό πρόσωπο στον Πιτ δήλωσε: «Πρόκειται για μια απλή επιχειρηματική διαφωνία, αλλά η άλλη πλευρά έχει εισάγει προσωπικά στοιχεία που έχουν επιβαρύνει και περιπλέξει τις διαδικασίες». Από την πλευρά της, η Τζολί ισχυρίζεται ότι η συμφωνία τους είχε ακυρωθεί όταν ο Πιτ ζήτησε να υπογράψει συμφωνία μη εμπιστευτικότητας σχετικά με τον γάμο τους.
Η διαμάχη έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικά έξοδα, ενώ η Τζολί αντιμετωπίζει και πιθανές αξιώσεις αποζημίωσης αν δεν αναιρέσει τη συμφωνία της με τον Shefler. Το 2022, ο Πιτ κατέθεσε αγωγή ύψους 67 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Τζολί, λίγο μετά την πώληση των μετοχών της.
Κλείσιμο
Νέες αποκαλύψεις
Στην τελευταία εξέλιξη, το δικαστήριο υποχρέωσε τη Τζολί να αποκαλύψει όλες οι συμφωνίες μη εμπιστευτικότητας που υπέγραψε με τρίτους από το 2014 έως το 2022. Η ομάδα του Πιτ υποστηρίζει ότι οι συμφωνίες εχεμύθειες δείχνουν πως η Τζολί είχε χρησιμοποιήσει παρόμοιες στρατηγικές στο παρελθόν, επιβαρύνοντας τη θέση της.
Παράλληλα, η Τζολί ισχυρίζεται ότι το αίτημα του Πιτ για τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας ήταν μια προσπάθεια να την ελέγξει. Ένας δικηγόρος της Τζολί σχολίασε πως το δικαστήριο επέτρεψε την πρόσβαση σε έγγραφα που σχετίζονται με κατηγορίες για κακοποιητική συμπεριφορά του Πιτ, κάτι που η ομάδα της Τζολί θεωρεί κλειδί για την υπόθεση.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.