Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Τα ρομπότ αντικατέστησαν τους σπουδαστές σε τελετή αποφοίτησης

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Τα ρομπότ αντικατέστησαν τους σπουδαστές σε τελετή αποφοίτησης

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Παρέλαβαν το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα... δι' αντιπροσώπου και παρέμειναν ασφαλείς εν μέσω της πανδημίας

robot-apofoitoi
Μπορεί η επέλαση του κορωνοϊού στην Ιαπωνία να είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εαρινές τελετές αποφοίτησης στη χώρα, ωστόσο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος κατάφεραν να παραλάβουν τα διπλώματά τους... απομακρυσμένα, χρησιμοποιώντας ρομπότ «άβαταρ» τα οποία έλεγχαν οι ίδιοι από το σπίτι.

Σύμφωνα με το Reuters τα ρομπότ, με το παρατσούκλι «Newme», κατασκευασμένα από την εταιρεία ANA Holdings, ήταν ντυμένα με τηβέννους, ασορτί με το κλασικό καπελάκι των αποφοίτων, και σίγουρα έκλεψαν την παράσταση στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Business Breakthrough University του Τόκιο. Τα «πρόσωπα» των ρομπών ήταν tablet που έδειχναν τα πρόσωπα των μεταπτυχιακών σπουδαστών, οι οποίοι έλεγχαν τις κινήσεις των ηλεκτρονικών τους... alter ego από την άνεση του σπιτιού τους, μέσω υπολογιστή.

Robots replace students at Japan graduation ceremony amid Covid-19 outbreak


Ένα-ένα, τα ρομπότ «απόφοιτοι» διέσχισαν τη διαδρομή μέχρι το πόντιουμ για να παραλάβουν τα διπλώματά τους, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής τα χειροκροτούσε. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Κένιτσι Όμαε, παρέδωσε τα πτυχία τοποθετώντας τα σε μια βάση, η οποία ήταν ενσωματωμένη στο «σώμα» κάθε ρομπότ.

«Είναι πραγματικά πρωτοποριακό να λαμβάνεις το πτυχίο σου σε έναν δημόσιο χώρο ενώ βρίσκεσαι σε ιδιωτικό» είπε ο απόφοιτος Καζούκι Ταμούρα μέσω του άβατάρ του, καθώς παραλάμβανε το μάστερ του. Το Πανεπιστήμιο ελπίζει η προσέγγισή του να υιοθετηθεί και από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τις τελετές αποφοίτησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αντανάκλαση του πραγματικού κόσμου, πάντως, το Business Breakthrough University περιόρισε τη συμμετοχή των αποφοίτων μόνο σε τέσσερα άτομα, ώστε ακόμα και τα... ρομπότ να τηρούν τους κανόνες του social distancing, δίνοντας το καλό παράδειγμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κίνα δύο νεκροί και 62 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

«Καλπάζει» η πανδημία στις ΗΠΑ με 2.000 νεκρούς σε 24 ώρες - Οι... μπερδεμένες απειλές Τραμπ προς τον ΠΟΥ


Χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Τζόνσον - Αγωνία για «κενό εξουσίας» στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ