Κορωνοϊός - Κρήτη: Στην εντατική εισήχθη ο Γερμανός καθηγητής που έχει νοσήσει

Κορωνοϊός - Κρήτη: Στην εντατική εισήχθη ο Γερμανός καθηγητής που έχει νοσήσει

Κορωνοϊός: Θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» - Στα 7 τα κρούσματα στην Κρήτη

nosokomeio_ar
Στην εντατική εισήχθη ο Γερμανός καθηγητής, ο οποίος είχε φτάσει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο και διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Οι κινήσεις του Γερμανού καθηγητή

Ο Γερμανός καθηγητής είχε φτάσει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria»

Θετικό ήταν το δείγμα που ελήφθη από την 67χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που την Κυριακή ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν στον κορωνοϊό και για αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από το κρουαζιερόπλοιο προς το Βενιζέλειο όπου και νοσηλεύεται σιασωληνωμένη και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η 67χρονη, υπήκοος Αργεντινής, εισήχθη στη Μονάδα με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Κλείσιμο
Η γυναίκα παρουσίασε πυρετό και ο καπετάνιος ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές όπου για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο στήθηκε επιχείρηση το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόκειται για το έβδομο κρούσμα κορωνοϊου στην Κρήτη.

Πηγή: Cretapost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK