Κορωνοϊός - Σχολεία: Εντοπίστηκαν 6.948 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός - Σχολεία: Εντοπίστηκαν 6.948 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με τρία self-test η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα, στις ποεριοχές που δεν λειτούργησαν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

sxoleia_1
Στον εντοπισμό 6.948 θετικών self test στα σχολεία προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. Τα στοιχεία αυτά δεν προέρχονται από το σύνολο των τμημάτων, αλλά από τα περίπου 29.000 τμήματα που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω καιρικών συνθηκών και είχαν την υποχρέωση να προσέλθουν σήμερα με τεστ.

Σήμερα, λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους, ώστε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές δομές να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Με τρία self-test η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα

Οδηγίες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τα σελφ τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία, από τις πληγείσες περιοχές, λόγω κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα έπρεπε να προσέλθουν σήμερα Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Ειδήσεις σήμερα:

«Βουτιά θανάτου» για τη «Μις ΗΠΑ 2019» από ουρανοξύστη στο Μανχάταν

Στο σπίτι με courier από σήμερα τα χάπια για τον κορωνοϊό - Πώς γίνεται η αίτηση

Πού έφτασε τους -9°C η θερμοκρασία σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ