Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη του Καμερούν δεν αποτελεί «στέλεχος ανησυχίας» λένε στον ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη του Καμερούν δεν αποτελεί «στέλεχος ανησυχίας» λένε στον ΠΟΥ

Παρακολουθούμε τη μετάλλαξη αυτή από τον Νοέμβριο, δεν έχει εξαπλωθεί, αν και είχε τη δυνατότητα, λέει επιστήμονας του ΠΟΥ για το στέλεχος που εντοπίστηκε στη Γαλλία

metallaxi_omicron
Δεν αποτελεί «στέλεχος ανησυχίας», σύμφωνα με επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία, προερχόμενη από το Καμερούν.

Ο Αμπντί Μαχμούντ, ο οποίος εξετάζει περιστατικά Covid για λογαριασμό του ΠΟΥ, τόνισε πως παρακολουθεί την παραλλαγή αυτή, με την κωδική ονομασία «Β.1.640.2» από τον Νοέμβριο. «Αυτός ο ιός είχε πολλές πιθανότητες να εξαπλωθεί», αλλά δεν το έκανε, είπε τις προηγούμενες μέρες στη Γενεύη.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, μόλις 20 δείγματα έχουν αναλυθεί ως προς την αλληλουχία τους, σε σύγκριση με περισσότερα από 120.000 της παραλλαγής Omicron στην παγκόσμια βάση δεδομένων Gisaid, μέσω της οποίας παρακολουθείται η εξέλιξη των παραλλαγών.

Στο μεταξύ, ο Τομ Πίκοκ, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, έγραψε στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αυτή η παραλλαγή, αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί «στέλεχος ανησυχίας».



Κλείσιμο
Θυμίζεται πως η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε στη Γαλλία από το Καμερούν, ανέφερε μια κλινική στη Μασσαλία. Ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης φέρεται να μόλυνε 12 άτομα στη νότια Γαλλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκε από την εντατική αλλά έχει μακρύ δρόμο μπροστά του λένε οι γιατροί για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε

Οκτώ ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Από σήμερα σε διαβούλευση

Πιθανή η επαναλοίμωξη με τη μετάλλαξη Omicron, όπως με το απλό κρυολόγημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ