Κορωνοϊός - Μέρκελ: Αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς - Έχουμε δρόμο ακόμη

Κορωνοϊός - Μέρκελ: Αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς - Έχουμε δρόμο ακόμη

Πηγή ανησυχίας η ινδική μετάλαλξη σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο

merkel_4
Η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξη επειδή αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιαζομένων κατά του κορωνοϊού, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι τα μέτρα χαλάρωσης πρέπει να είναι μελετημένα και ότι αποτελεί πηγή ανησυχίας η ινδική μετάλλαξη.

«Βρισκόμαστε στο σωστό και ελπιδοφόρο δρόμο χάρη στον αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμών, ωστόσο, τα βήματα χαλάρωσης των μέτρων πρέπει να μελετηθούν καλά, διότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην αντίπερα όχθη», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ κατά την διάρκεια των διαδικτυακών συζητήσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag), όπως ανέφεραν συμμετέχοντες βουλευτές στις εν λόγω συζητήσεις, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Τα εμβόλια μπορεί να λειτούργησαν, όμως όσο πιο επιθετική είναι μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποκτήσουμε την ανοσία της αγέλης. Μια εστία ανησυχίας είναι η ινδική μετάλλαξη του ιού, η οποία εξαπλώνεται ταχύτερα από τη βρετανική», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων στις 27 Μαΐου σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών. Θα συζητηθεί το θέμα του εμβολιασμού παιδιών, μαθητών επαγγελματικών σχολείων και φοιτητών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτές τις ηλικιακές ομάδες», φέρεται να είπε.

Η προσεχής διάσκεψη της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων θα ασχοληθεί επίσης με το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον εφοδιασμό εμβολίων το καλοκαίρι. Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων συζήτησαν την τελευταία φορά στις 26 Απριλίου για τον εμβολιασμό.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK