AstraZeneca: Διαψεύδει τα περί προσφορών εκτός πλασίου ΕΕ για τα εμβόλια

AstraZeneca: Διαψεύδει τα περί προσφορών εκτός πλασίου ΕΕ για τα εμβόλια

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις - Προειδοποιεί ότι εάν κάποιος προσφέρει σε ιδιωτική βάση εμβόλια, αυτά πιθανώς να είναι πλαστά

astrazeneca
Η AstraZeneca απορρίπτει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, ότι σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ προσφέρθηκε η δυνατότητα να υπογράψουν ξεχωριστές συμφωνίες με την AstraZeneca, εκτός του πλαισίου των συμφωνιών της ΕΕ, που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο ζήτημα, με στόχο να πάρουν εμβόλια γρηγορότερα από τους υπόλοιπους.

«Ενώ η AstraZeneca αρνούνταν να παραδώσει στην ΕΕ 80 εκατομμύρια δόσεις, λάβαμε επανειλημμένα προσφορές του εμβολίου -όχι μόνον εγώ αλλά τρεις ακόμη πρωθυπουργοί στην Ευρώπη- ακόμη και πριν την έναρξη των παραδόσεων» είπε ο Αντρέι Μπάμπις, σύμφωνα με το EuractivΜάλιστα, κατήγγειλε ότι η προσφορά έγινε από μία εταιρεία, σε ρόλο μεσάζοντα από το Ντουμπάι, με προπληρωμή 50%.

«Πιστέψτε με, σίγουρα θα αξιοποιούσαμε την ευκαιρία, εάν ήταν ρεαλιστική. Αλλά δεν μπορούσαμε να την αντέξουμε (…). Φυσικά έχουμε και κάποιες ευρωπαϊκές συμφωνίες και οφείλουμε να τις σεβαστούμε», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτή τη δήλωση» τονίζει η AstraZeneca στο EURACTIV. Η φαρμακοβιομηχανία σημειώνει ότι εστιάζει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το ταχύτερο δυνατό για να συνδράμει στον τερματισμό της πανδημίας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους εφοδιασμός, πώληση ή διανομή του εμβολίου μέσω του ιδιωτικού τομέα και  προειδοποιεί ότι εάν κάποιος προσφέρει σε ιδιωτική βάση εμβόλια, πιθανώς αυτά είναι πλαστά, και θα πρέπει να γίνει καταγγελία στις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε ότι γνωρίζει τέτοια περιστατικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Πάγωσε ο Τάμεσης για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια - Φωτογραφίες

Δούκα κατά Καρύδη: Λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα των προστίμων 300 ευρώ για διασπορά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ