Λινού: Η αύξηση των κρουσμάτων υπήρχε, αλλά δεν κάναμε αρκετά τεστ

Λινού: Η αύξηση των κρουσμάτων υπήρχε, αλλά δεν κάναμε αρκετά τεστ

«Δεν ήταν πραγματική η μείωση. Η Αττική συγκεντρώνει τα μισά από τα νέα κρούσματα γιατί εδώ υπάρχει ο περισσότερος πληθυσμός ενώ υπάρχει και μεγαλύτερος συνωστισμός», δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο protothema.gr - Γυμνάσια και Λύκεια ανοίγουν εκτός και αν αυξηθεί η διασπορά

5228599
Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα είναι κάτι που προβληματίζει, αλλά προς το παρόν δεν δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία. Τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 436 νέα κρούσματα της Covid-19, ενώ σήμερα 842, με τα 427 να είναι στην Αττική. Και σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν κάτι το αναμενόμενο από τη στιγμή που υπήρξαν και περισσότερα τεστ.

«Τα κρούσματα είναι περισσότερα σήμερα γιατί είχαμε και τριπλάσια τεστ, επομένως αυτή η αύξηση δικαιολογείται» λέει στο protothema.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Αθηνά Λινού, η οποία επισήμανε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν μέχρι το Σαββατοκύριακο υπάρξει μεγάλη διασπορά. «Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοίγουν όπως λέγεται εκτός αν μέχρι το Σαββατοκύριακο υπάρξει μεγάλη διασπορά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κυρία Λινού, η Αττική συγκεντρώνει τα μισά από τα νέα κρούσματα γιατί εδώ υπάρχει ο περισσότερος πληθυσμός ενώ υπάρχει και μεγαλύτερος συνωστισμός. «Βλέπουμε ότι τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στον βόρειο και δυτικό τομέα των Αθηνών και στον Πειραιά και αυτό γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων. Τα μισά κρούσματα είναι στην Αττική γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν εκεί και έχουμε μεγάλο ποσοστό συνωστισμού σε βιομηχανίες, στα μέσα μεταφοράς και αυτό είναι αναμενόμενο κατά την άποψή μου».

Αυτό που επισημαίνει η κυρία Λινού είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων υπήρχε, αλλά δεν γίνονταν πολλά τεστ για να καταγραφεί: «Νομίζω ότι υπήρχε η αύξηση των κρουσμάτων, απλά δεν κάναμε αρκετά τεστ και δεν ήταν πραγματική η μείωση που παρατηρούσαμε. Επίσης θα πρέπει να μας δίνονται πιο λεπτομερή στοιχεία, όπως σε ποιες περιοχές έγιναν τα μοριακά και τα rapid test».


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Ναβάλνι: Την Πέμπτη θα εξεταστεί η έφεση για την αποφυλάκισή του

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ασκούμε πίεση στις εταιρείες για περισσότερα εμβόλια

Οι Γερμανοί μπέρδεψαν τα ποσοστά και έβγαλαν... άχρηστα τα εμβόλια της AstraZeneca


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ