ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Το πρώτο άτομο που χορηγήθηκε το εμβόλιο ήταν  η Σάρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στην εντατική νοσοκομείου, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Γκουόμο, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.

vaccine-transportation
Η 14η Δεκεμεβρίου θεωρείται μία ιστορική μέρα καθώς ξεκίνησε στις ΗΠΑ ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό. Ήδη οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους των υγειονομικών υπηρεσιών και των γηροκομείων. Πρώτη ήταν η Σάρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στην εντατική του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Γκουόμο, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο μεταξύ η πρώτη παράδοση του εμβολίου στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ θα γίνει στις 9:30 π.μ. και στις 10:30 π.μ. (ώρα ΗΠΑ) ενώ το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε τρεις γιατρούς και δύο νοσοκόμες. Την ίδια ώρα το εμβόλιο πρόκειται να μεταφερθεί στις Πολιτείες του Κονέκτικατ, του Μίσιγκαν, της Αϊόβα, της Ούασιγκτον με σκοπό να προχωρήσει η χορήγησή του. Σημειώνεται πως η Pfizer άρχισε να στέλνει τις δόσεις του εμβολίου στις προαναφερθείσες περιοχές, απευθείας από τις αποθήκες της στο Μίσιγκαν .

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει και μία δεύτερη παρτίδαν 2,9 εκατ. εμβολίων λίγο μετά την πρώτη παρτίδα. Μάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιλέξει να διατηρήσει ένα απόθεμα 500.000 δόσεων για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι η διανομή του εμβολίου ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα καταγράφηκε σε βίντεο η μεταφορά του εμβολίου με αεροσκάφος της American airlines στο Μαϊάμι. Παράλληλα το εμβόλιο μέχρι αργά το βράδυ θα έχει φτάσει μέχρι και την Καραϊβική. 
Κλείσιμο
Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 639 νέα κρούσματα - 62 θάνατοι

Τζον Λε Καρρέ: O κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο δεν είναι πια εδώ

Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK