Κορωνοϊός - Βρετανία: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του Imperial College

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του Imperial College

Στην πρώτη φάση συμμετέχουν 300 εθελοντές 

imperial
Περίπου 300 εθελοντές θα εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαισιο κλινικων δοκιμών για την θεραπεία του κορωνοϊού του Πανεπιστημίου Imperial College. Επικεφαλής της έρευνας είναι ο καθηγητής Ρόμπιν Σάτοκ, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του ευελπιστούν το εμβόλιο να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά στις αρχές του 2021.

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξήχθησαν σε πειραματόζωα στέφθηκαν με επιτυχία αποδεικνύοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές παρέχοντας στον οργανισμό ανοσία. Υπενθυμίζεται ότι κλινικές δοκιμές για τον εμβολιασμό εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.  Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιστημονική κοινότητα έχει βάλει στο μικροσκόπιο την αποτελεσματικότητα 120 εμβολίων.

Trial of revolutionary new vaccine for coronavirus begins in London - BBC News


Μία από τις εθελόντριες στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών του Πανεπιστημίου Imperial, η 39χρονη Κάθι, δηλώνει πως, με την συμμετοχή της, ήθελε να βάλει το δικό της λιθαράκι στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Νομίζω ότι όλο αυτό έγινε γιατί δεν ήξερα ακριβώς με ποιον τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω. Συνειδητοποιώντας πως εάν δεν υπάρξει εμβόλιο, δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αποφάσισα να γίνω κι εγώ ένα κομμάτι της προόδου», υποστηρίζει στο BBC.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, αναμένεται να ακολουθήσει και μία δεύτερη, τον Οκτώβριο, αυτή τη φορά όμως με την συμμετοχή έξι χιλιάδων εθελοντών. To συγκεκριμένο εμβόλιο συνιστά μία νέα προσέγγιση καθώς σε αντίθεση με πολλά παραδοσιακά εμβόλια που στηρίζονται σε εξασθενημένη ή τροποποιημένη μορφή του ιού, το εμβόλιο του Imperial College χρησιμοποιεί συνθετικούς κλώνους RNA που μιμούνται τον ιό.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το RNA μαζί με το DNA αποτελούν το γενετικό υλικό των οργανισμών. Μόλις γίνει η έγχυση του φαρμάκου, το RNA δημιουργεί κλώνους του εαυτού του δίνοντας εντολή στα κύτταρα να φτιάξουν στα κύτταρα αντίγραφα της πρωτεΐνικής ακίδας που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του ιού. Με αυτό τον τρόπο, το ανοσοποιητικό σύστημα εκπαιδεύεται στο να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τη νόσο Covid-19.



Ειδήσεις σήμερα: 

Εξοργισμένη η Άγκυρα με το βιβλίο του Μπόλτον - Έπαινοι Τούρκου αξιωματούχου για τον Τραμπ

Συνωστισμός σε Α' ΔΟΥ Αθηνών και ΕΦΚΑ Καλλιθέας

Εντυπωσιακά βίντεο από άσκηση Ναυτικού και Αεροπορίας με πυραύλους και τορπίλη νότια της Καρπάθου

Έπεσε με το όχημά του σε βράχο προσπαθώντας να γλιτώσει τη σύλληψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ