Κορωνοϊός - Υδροξυχλωροκίνη: Ομάδα επιστημόνων δεν υποστηρίζει τη χρήση της

Κορωνοϊός - Υδροξυχλωροκίνη: Ομάδα επιστημόνων δεν υποστηρίζει τη χρήση της

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, δεν παρατηρήθηκε κανένας σημαντικός συσχετισμός μεταξύ υδροξυχλωροκίνης και διασωλήνωσης ή θανάτου

test-xlorokini
Καμιά επίδραση στο τελικό κλινικό αποτέλεσμα των ασθενών με νόσο COVID-19 δεν έχει η υδροξυχλωροκίνη, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, «η υδροξυχλωροκίνη δεν σχετίζεται με αυξημένο ή μειωμένο κίνδυνο διασωλήνωσης ή θανάτου των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19».

Ο Δρ. Joshua Geleris και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ανέλυσαν τη σχέση υδροξυχλωροκίνης και διασωλήνωσης ή θανάτου σε ασθενείς που είχαν εισαχθεί σε μεγάλα ιατρικά κέντρα και εστίασαν σε 1.446 άτομα με νόσο COVID-19. Εβδομήντα εξ αυτών που είχαν διασωληνωθεί, πεθάνει ή είχαν πάρει εξιτήριο εντός 24 ωρών από την ώρα είχαν καταγραφεί, εξαιρέθηκαν από την τελική ανάλυση.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε τελικά ότι κατά τη διάρκεια των 22,5 ημερών που διήρκεσε η μελέτη, 58,9% εκ των 1.376 που τελικά συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα της τελικής ανάλυσης, είχαν πάρει υδροξυχλωροκίνη. Το 45,8% την είχαν λάβει εντός 24 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και το 85,9% εντός 48 ωρών.

Συνολικά, 25,1% των ασθενών τελικά διασωληνώθηκαν ή πέθαναν.

Δεν παρατηρήθηκε λοιπόν κανένας σημαντικός συσχετισμός μεταξύ υδροξυχλωροκίνης και διασωλήνωσης ή θανάτου.

Κλείσιμο
Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι «τα αποτελέσματα δεν πρέπει να αποκλείουν τα όποια οφέλη ή τις επιβλαβείς επιπτώσεις από τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη, αλλά δεν υποστηρίζουν τη χρήση της προς το παρόν πέραν των τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητά της».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Λάρισα: Δέκα νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη

Κορωνοϊός - Ισραήλ: «Εντοπίσαμε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον ιό» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας

Ανοίγουν οι εκκλησίες για λειτουργίες και τελετές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα