Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας υπερασπίστηκε τη Γερμανία για το E. coli

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας υπερασπίστηκε τη Γερμανία για το E. coli

Απέναντι από την κριτική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Γερμανία, στάθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, Τζον Ντάλι...

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας υπερασπίστηκε τη Γερμανία για το E. coli
Απέναντι από την κριτική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Γερμανία, στάθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, Τζον Ντάλι, ο οποίος την υπερασπίστηκε για την αντίδρασή της στη μετάδοση του βακτηρίου E. Coli. Η κριτική είχε να κάνει με την εσπευσμένη αντίδραση της, η οποία προκάλεσε πανικό στους καταναλωτές χωρίς να υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία, χαρακτηρίζοντας τα λαχανικά ύποπτα ως πηγή μετάδοσης του επικίνδυνου στελέχους του βακτηρίου E. Coli.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αντεγκλήσεις» δήλωσε ο Ντάλι, στο Βερολίνο, μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατους Γερμανούς αξιωματούχους του τομέα υγείας και καταναλωτικών οργανώσεων. Επίσης συμπλήρωσε πως  η πρόκληση είναι «η παροχή επαρκών τεκμηριωμένων πληροφοριών προς το κοινό και η καταπολέμηση των δυσανάλογων εμπορικών περιορισμών».

Κλείσιμο
Η Γερμανία κατηγορείται ότι έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη αρχικά στα αγγούρια και στη συνέχεια στις φύτρες λαχανικών, παρότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία για κανένα από τα δύο. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η πηγή μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli.

«Είναι κομβικής σημασίας οι συμβουλές που παρέχονται στο κοινό να έχουν υποβληθεί σε λεπτομερή εξέταση» είπε ο Ντάλι και πρόσθεσε ότι κατανοεί τους Γερμανούς αξιωματούχους που «πρέπει να αποφασίζουν στη στιγμή» τι θα ανακοινώσουν στο κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης