Το E-coli κάνει κακό στην αγορά της Κρήτης

Το E-coli κάνει κακό στην αγορά της Κρήτης

Μόνο η φημολογία για μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου E-coli μέσω ισπανικών αγγουριών, προκαλεί τεράστια ζημία στα κηπευτικά της Κρήτης...

Το E-coli κάνει κακό στην αγορά της Κρήτης

Μόνο η φημολογία για μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου E-coli μέσω ισπανικών αγγουριών, προκαλεί τεράστια ζημία στα κηπευτικά της Κρήτης. Οι καλλιεργητές κηπευτικών ζητούν αποζημιώσεις, καθώς το πλήγμα που έχουν υποστεί τελευταία είναι μεγάλο και αφορά όχι μόνο τις αγορές του εξωτερικού αλλά και την εσωτερική αγορά. Μάλιστα η ζημία για το νομό Λασιθίου, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, αγγίζει τα 20 εκατομμύρια.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, παρουσία εκπροσώπων αγροτικών φορέων και εξαγωγέων απ' όλη την Κρήτη. Η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου τόνισε πως τα προϊόντα της Κρήτης είναι απολύτως ασφαλή κι αυτό αποδεικνύεται από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες. Ακόμη πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να βγάλουν την ανασφάλεια από μέσα τους και να στηρίξουν την παραγωγή, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί κοντά στους καλλιεργητές κηπευτικών, κάνοντας όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης