Άδεια Κουφοντίνα: Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου

Άδεια Κουφοντίνα: Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου

Αναιρέθηκε από το ανώτατο δικαστήριο η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου να μη δοθεί άδεια στον τρομοκράτη της 17Ν έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου - Αναμένεται νέα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου για να αποφασίσει εκ νέου αν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

koufodinas_aa
Ικανοποίησε στην ουσία ο Άρειος Πάγος το αίτημα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η  7η κατά σειρά άδεια στον «Λουκά» της 17Ν.

Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο Δήμητρα Κοκοτίνη, αναίρεσε  το βούλευμα  των δικαστών του Βόλου που δεν ενέκριναν την  άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι αρεοπαγίτες, όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.


Στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η απόφαση

Έτσι, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Πάντως, δεν αποκλείεται οι δικαστές του Βόλου να εμείνουν στις απόψεις τους.

Κλείσιμο
Το Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου θα συνεδριάσει για να εξετάσει εκ νέου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για το ζήτημα της άδειας, μετά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν θα είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή όχι, καθώς τα δικαστήρια υπολειτουργούν, λόγω της προεκλογικής περιόδου.


Αναμενόμενη η απόφαση αναίρεσης

Πάντως, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ εισαγγελείς που γνωρίζουν τα δρώμενα μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, το «δια ταύτα» του βουλεύματος του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος, ήταν όχι μόνο αναμενόμενο, αλλά και βέβαιο, καθώς είχαν ασκηθεί όλες οι απαιτούμενες πιέσεις και είχαν σχεδόν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις που θα σφράγιζαν το επιθυμητό κυβερνητικό αποτέλεσμα.

Ως δεύτερος εξωδικαστικός μοχλός πίεσης λειτούργησαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα τα οποία πραγματοποίησαν δεκάδες «εμφανίσεις» καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος με βανδαλισμούς και καταγραφές χυδαίων συνθημάτων, μέχρι του σημείου να κάνουν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Βουλής βάφοντας την μια πλευρά του κτιρίου κόκκινη.

Φυσικά, στις ενέργειες αυτές του Ρουβίκωνα η Κυβέρνηση έβαλε, όχι απλά πλάτη, αλλά σήκωσε «τείχος» για να μη βλέπει τι γίνεται προς τα έξω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης