Ξενώνας «Όρμος» Σισμανογλείου: Κραυγή αγωνίας από τους νοσηλευτές για τη φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών

Ξενώνας «Όρμος» Σισμανογλείου: Κραυγή αγωνίας από τους νοσηλευτές για τη φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών

Τα παιδιά νοσηλεύονται μαζί με αυτιστικούς και παραβατικούς εφήβους, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ξενώνα που λειτουργεί υπό τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ

sisma_teen
Τις παθογένειες του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και του συστήματος υγείας και πρόνοιας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο καταγγελία του νοσηλευτικού προσωπικού του ξενώνα «Όρμος» που λειτουργεί υπό τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ φιλοξενώντας ανηλίκους θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τους εργαζόμενους του ξενώνα στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), το ούτως ή άλλως ελλιπές αριθμητικά νοσηλευτικό προσωπικό καλείται το τελευταίο διάστημα να διαχειριστεί και βαριά ψυχιατρικά περιστατικά καθώς και περιστατικά αυτισμού κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για το προσωπικό όσο και για τους φιλοξενούμενους.

Ειδική αναφορά γίνεται ωστόσο από τους νοσηλευτές για την πρόσφατη εισαγωγή «ενός άκρως ακατάλληλου παραβατικού εφήβου, υπόδικου με κατηγορίες βιασμού ανηλίκου και διαφόρων αδικημάτων (κλοπές, χρήση ναρκωτικών, σωματική βία εις βάρος πολίτη)».

Με επιστολή τους προς τη διοίκηση και την εισαγγελική αρχή οι νοσηλευτές προειδοποιούν πως η συνύπαρξη των ανηλίκων που φιλοξενούνται «θα είναι καταστροφική». Κι αυτό διότι όπως εξηγούν «ο έφηβος νοσηλεύεται στη Μονάδα του Σισμανογλείου με περιοριστικά μέτρα βάσει δικαστικής απόφασης και καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του αναφέρονται συνεχή περιστατικά βίας προς τους νοσηλευόμενους και προς το προσωπικό της Μονάδας».

Οι ελλείψεις προσωπικού που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα «Όρμος» δεν αποτελούν βεβαίως είδηση, σε ένα σύστημα δημόσιας υγείας που φθίνει συνεχώς και ενισχύεται με «μπαλώματα» συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ. «Οι νοσηλευτές εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες στα όρια του προσωπικού ασφαλείας ειδικά τον τελευταίο μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού και μακροχρόνιας απουσίας για λόγους υγείας» καταγγέλλει το νοσηλευτικό προσωπικό στην ΕΝΕ.

Της καταγγελίας στην ΕΝΕ έχει προηγηθεί, όπως υπογραμμίζουν, γραπτή ενημέρωση των αρμοδίων για την ακαταλληλότητα του περιστατικού του παραβατικού εφήβου, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση. «Πρόκειται για μία ανοιχτού τύπου δομή όπου καλούνται οι Νοσηλευτές να λειτουργήσουν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι εισαγγελικές παραγγελίες εφήβων για παραβατική συμπεριφορά μπορούν να εκτελεστούν σε ξενώνες νοσοκομείων και όχι σε ψυχιατρικές κλινικές οξέων περιστατικών ή σε δομές του υπουργείου Δικαιοσύνης;» ρωτούν -και διερωτώνται- στα σχετικά έγγραφα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να παίζεται κορώνα – γράμματα τη ζωή των Νοσηλευτών και τη μη τήρηση κανόνων ασφαλείας» καταλήγει η καταγγελία τους στην ΕΝΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης