Ανήλικα παιδιά χρησιμοποιούσαν αδίστακτες «μακρυχέρες» στην ορεινή κωμόπολη Μεσοποταμία της Καστοριάς για να ξαφρίσουν τις οικονομίες ανυποψίαστων ηλικιωμένων, τους οποίους φρόντιζαν να απασχολήσουν οι ίδιες με διάφορα προσχήματα!
Σε μια περίπτωση, η μητέρα κράτησε απασχολημένο έναν ηλικιωμένο αυλή του σπιτιού του, ενώ το παιδί που είχε μαζί της ζήτησε να πάει στην τουαλέτα.
Όμως, όσο βρισκόταν στο σπίτι, ερεύνησε το υπνοδωμάτιο του ενοίκου και άρπαξε όσα χρήματα βρήκε.
Το ίδιο συνέβη και στο σπίτι ενός άλλου ηλικιωμένου, από το οποίο δυο ανήλικαπαιδιά που συνοδεύονταν από μια γυναίκα άρπαξαν 150 ευρώ!
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς που ερευνούν τις δυο υποθέσεις, εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να ήταν η ίδια.
Με την ασφάλιση του σπιτιού σου έναντι των φυσικών καταστροφών προστατεύεις την περιουσία σου, τους αγαπημένους σου και τις πολύτιμες καθημερινές στιγμές σου, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις την ηρεμία και την πολύτιμη στήριξη που μπορεί να χρειαστείς σε ώρα ανάγκης.