Την έκδοση του «Μr Bitcoin» και στη Γαλλία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση του «Μr Bitcoin» και στη Γαλλία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Το ανώτατο δικαστήριο ικανοποίησε και το αίτημα των γαλλικών αρχών - Οι δικαστικές αρχές είχαν διατάξει την έκδοση του Ρώσου χάκερ και στις ΗΠΑ αλλά και στη Ρωσία - Άγνωστο που θα εκδοθεί τελικά ο Αλεξάντερ Βίνικ

vinisk-newap
Να εκδοθούν τόσο ο Αλεξάντερ Βινικ γνωστός ως «Mr Bitcoin», όσο και ο Λάσα Σουσανασβίλι, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες είπαν «ναι» στην έκδοση του Αλεξαντερ Βινικ απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας για έκδοση του.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον «Mr Bitcoin», ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.

Θετικά απάντησε το ανώτατο δικαστήριο και στο αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι γνωστού και ως «Λίπος».

Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με άλλη απόφασή του είπε και πάλι «ναι» στον να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών.

Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγαγει στη χώρα μας τον Σουσαλασβίλι όταν ζητηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης