Επέτειος Πολυτεχνείου: Φρούριο η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός

kloyves_astynomia_arthro


Κλειστοί μετά το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο- Σε ποιους δρόμους θα απαγορευτεί η κυκλοφορία - Έκτακτα μέτρα και σε πιθανούς «στόχους» στην Αττική

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 45ης επετείου, με την καθιερωμένη πορεία – νωρίς το απόγευμα - προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από το πρωί το κέντρο είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο δρόμων θα γίνονται τμηματικά από την Τροχαία. Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018», περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος., αλλά και τη χρησιμοποίηση των drones τα οποία από το μεσημέρι  θα πετάνε πάνω από το κέντρο της Αθήνας... Πηγές της “Κατεχάκη” κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες με την πολιτική αντιπαράθεση για βρίσκεται στο κόκκινο και τους ίδιους τους αστυνομικούς στα... κάγκελα.  Στα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας. Τα  στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι οι επιθέσεις σε αστυνομικούς, κτήρια υπηρεσιών της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό αυξάνονται από σήμερα οι περιπολίες γύρω από στόχους προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτό στο Α.Τ Ομόνοιας όπου κάηκαν αυτοκίνητα και παραλίγο να κινδυνεύσουν άνθρωποι μέσα στους χώρους και τα κρατητήρια.  Ήδη έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα γύρω από υπηρεσίες και Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ.
    
Οδηγός επιβίωσης στην Αθήνα

Απροσπέλαστο είναι από τα ξημερώματα  το κέντρο της Αθήνας, αφού δρόμοι θα κλείσουν, δρομολόγια λεωφορείων θα αλλάξουν, ενώ ήδη απαγορεύεται σε πολλά σημεία η στάθμευση των οχημάτων. Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος. Μάλιστα νωρίς το μεσημέρι  θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). Οι σταθμοί του μετρό θα μείνουν προσωρινά κλειστοί  για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 3 μ.μ. και «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 4.30 μ.μ. Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

5.000 αστυνομικοί
Μπροστά λοιπόν στο ανοικτό ενδεχόμενο να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις στις εκδηλώσεις εορτασμού,στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης. Μάλιστα, οι φόβοι για νέες  καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους δημιουργεί έντονες ανησυχίες και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδες αναρχικών, ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος για επιστροφή σε αυτό μετά το τέλος της πορείας των ομάδων που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια αλλάζει όλο το σχεδιασμό. Εκτός από το Πολυτεχνείο, πάντως, ως «υψηλού κινδύνου κτίρια» θεωρούνται η ΑΣΟΕΕ - σε χώρο της οποίας το προηγούμενο τουλάχιστον διάστημα φυλασσόταν η ματωμένη σημαία της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973-  Χημείο και η Νομική.  Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 5.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.  Στο σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπεται η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ και σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών  - θα παίξει εκτός από την Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.  «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες.

Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:
Από τους περισσότερους από τους 5000, οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
Σχεδόν το σύνολο των  δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της “Ζ”. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα "ζουμάρουν" στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Διομήδης

Κομνηνός ετών 17. Μιχάλης Μυρογιάννης ετών 20. Ιωάννης Μικρώνης ετών 22. Βασίλης Φάμελλος ετών 26. Μάρκος Καραμανής ετών 23. Γιώργος Σαμουρής ετών 22. Δημήτρης Κυριακόπουλος ετών 35. Μαργαρίτα Ένγκελαντ ετών 22. Νικόλαος Μαρκούλης ετών 22. Ανδρέας Κούμπος ετών 63. Στυλιανός Παπαγεώργης ετών 19. Αλέξανδρος Σπαρτίδης ετών 16. Βασιλική Μπεκιάρη ετών 17. Γιώργος Γεριτσίδης ετών 47. Κυριάκος Παντελεάκης ετών 40. Σπύρος Γεωργαράς ετών 30. Ευστάθιος Κολινιάτης ετών 47... Αθάνατοι.

Δεν υπάρχει αυτό

Αληθεύει πως χθες τόλμησαν να πατήσουν Πολυτεχνείο τα τσατσονια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ; Στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπεία βουλευτών του συριζα όταν την ίδια ώρα ο Τσίπρας βραβεύεται από το ΝΑΤΟ και θεωρείται ο ποιο πιστός σύμμαχος τους και ανήκει στην ομάδα των πρόθυμων. Πάλι καλά που εννοείται δεν τους άφησε κόσμος να μαγαρίσουν τον χώρο και μόλις πριν λίγο διώχτηκαν με κλωτσιές κάτι λίγοι ρουφιάνοι του συριζα που πήγαν στο ΑΠΘ. Οι ρουφιάνοι που ψήφισαν δύο μνημόνια δεν έχουν καμμία θέση σε εκδηλώσεις του λαού και θα διώχνονται από δω και πέρα με κλωτσιές όπως χθες στο Πολυτεχνείο και σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

ΟΛΟΙ

Φταιμε που πιστευουμε τις αριστερρες βλακειες ,για πολυτεχνειο,για νεκρους για ιδεολογιες κλπ.Που ειναι τωρα οι πρωτεργατες του πολυτεχνειου???ολοι υπουργοι σε μεγαλες δημοσιες θεσεις,με παραπολυ παχυλες μισθους ,και πολλες καταδικες για κλεψιμο κλπ.Που ειναι και πως πεθαναν οι δηθεν χουντικοι???ολοι στο χωμα και εζησαν στην φτωχια,πηραν τιποτα οι κληρονομοι τους???ΟΧΙ τιποτα.Οι αριστεροι θελουν να μην γινονται παρελασεις,εθνικες γιορτες ,αλλα για το ψευτικο πολυτεχνειο ,ας ειναι εν αναμονη 5000 αστυνομικοι,ελικοπτερα,ολος ο εμπορικος κοσμος για να προφυλαξει την περιουσια του..κλπ.Που ειναι η Δαμανακη"εδω πολυτεχνειο?"ευρωβουλευτης με 230.000 τον χρονο ,++++++πολλα αλλα.αφηστε λοιπον τα περι πολυτεχνειου...απατεωνες και μην χτιζεται ψευτικες ιστοριες ,πανω στην πλατη των νεων ανθρωπων.

Νίκος

Ακομα μια μερα γιορτης των αναρχοτεμπεληδων , των λαθρομεταναστών, των χααικληδων και του καθε ειδους αλλου εγκληματία.

...

Μην ξεχάσετε να αφήσετε λουλούδια και στεφάνια στην προτομή του καθηγητή Νίκου Σβορώνου, που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973. Ίσως είναι και η μοναδική περίπτωση που για πολλά χρόνια άνθρωποι άφηναν λουλούδια στην προτομή ενός ανθρώπου που βρισκόταν ακόμα εν ζωή (ο καθηγητής πέθανε το 1989)! Και πείτε επιτέλους σ'αυτούς που αφήνουν λουλούδια στην πλάκα με τα ονόματα νεκρών φοιτητών, ότι αυτοί οι φοιτητές πέθαναν για την πατρίδα την περίοδο 1941-1944, κατά την Εθνική Αντίσταση, και δεν είναι οι "νεκροί του Πολυτεχνείου".

Ηλένιος Δαμανάκης

Το μόνο ''κράτος'' (τρόπος του λέγειν...) στην Ευρώπη όπου γιορτάζουν ανεξέλεγκτα οι αναρχικοί του μπάφου, αμπαρώνοντας τους πολίτες στα σπίτια τους...

Μοναχικός Λύκος

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η αηδία με την επέτειο; 40 χρόνια τα ίδια και τα ίδια για να εκτονώνονται τα κατάλοιπα του Στάλιν.

Κυνικός

Κάποτε πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η σαχλαμάρα του Πολυτεχνείου. Απλά καθυστέρησε τον ομαλό εκδημοκρατισμο της χώρας και έφερε τη χούντα του πανηλιθιου Ιωαννίδη....

κ

Κακως η αστυνομια κρατα τοσους αστυνομικους για μια συναξη ανθελληνων και φασιστων αντι να προφυλασσει τους πολιτες που στο κατω κατω της γραφης πληρωνουν με τους φορους τους το δημοσιο

Νικόλαος Τσουκαλάς

Στημένα "ντεμέκ" επεισόδια όμως θα κάνουν στο πολυτεχνείο.Έτσι για να απασχολείται το κοινό των αδαών στις τηλεοράσεις, και να χειροκροτά που ο καλός μαθητευόμενος μασόνος έβαλε τους υποτακτικούς του μπαχαλάκηδες σε τάξη.Εύγε στα πιόνια στρουμφ, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και μη σανοφάγοι καταναλωτές...και ότι ο Τζώνυ Βαλαώρας μπορεί να μην έρθει, η ώρα του όμως θα έρθει!Χρόνια πολλά!!!

Για να σου αποσπάσουν την προσοχή από το Survivor γίνονται

Μπράβο βλήμα το βρήκες...Και μιας και το βρήκες,δεν έχασες την ευκαιρία να συνεισφέρεις σχολιάζοντας = ενισχύοντας την υποτιθέμενη παραπλάνηση!Υπερβλήμα δηλαδή.

μια χαρα

τα λεει... κι εγω βλημα ειμαι κ συμφωνω μαζι του ...εξυπνε εσυ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nipiaga

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών χωρίς να υπολογίζει την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις προσωπικού - Σε όλη την Ευρώπη μόνο στο Λουξεμβούργο πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο παιδιά 4 ετών - Ενστάσεις και από τους ειδικούς

DSC_4891

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό