Σε εφαρμογή τίθενται οι αλλαγές στο στρατό και τον τρόπο παρουσίασης των νέων οπλιτών από τον Μάρτιο.
Από την επόμενη ΕΣΣΟ (Β ΕΣΣΟ 2018) καταργούνται τα κέντρα εκπαίδευσης και πλέον οι οπλίτες θα παρουσιάζονται στα σημεία κατάταξης.
Τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, όπως θα ονομάζονται θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι νέοι οπλίτες θα παρουσιαστούν σε 23 διαφορετικά σημεία υποδοχής.
Ουσιαστικά πρόκειται για μονάδες υποδοχής που βρίσκονται στις περιοχές όπου και θα υπηρετήσουν τη θητεία τους οι στρατεύσιμοι.
Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι από τα 13 κέντρα εκπαίδευσης που λειτουργούσαν μόνο τέσσερα συμπίπτουν ως ΣΥΠΟ. Πρόκειται για μονάδες σε Θήβα, Ρέθυμνο, Γρεβενά και Λαμία. Σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούν με την παλαιότερη μορφή τους, για παράδειγμα η Θήβα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού. Σε κάθε ΣΥΠΟ θα παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι από σχεδόν όλα τα Όπλα ή τα Σώματα του Στρατού Ξηράς.
Κλείνει επίσης το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, όπως και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ίσως και να παρέμεναν ανοιχτά.
Δείτε βίντεο: Αλλαγές στο στρατό: Σε 23 σημεία υποδοχής θα παρουσιάζονται οι νέοι οπλίτες
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.