LIVE

Κορωνοϊός

Μπλόκα σε όλη τη χώρα από τους αγρότες - Έκλεισαν δρόμους και στην Αττική

Μπλόκα σε όλη τη χώρα από τους αγρότες - Έκλεισαν δρόμους και στην Αττική

Τρακτέρ παρατάχθηκαν για μία ώρα επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου - Κλειστά μέχρι τις 18:00 τα Τέμπη - Αμετακίνητοι και στο Κάστρο Βοιωτίας - Ο Αποστόλου κατηγόρησε τους αγρότες ως ακροδεξιούς σε «εμπρηστική» ανακοίνωσή του - Δείτε βίντεο από τα επεισόδια της Θεσσσαλονίκης

Αμετακίνητοι στη θέση τους να αποσύρει η κυβέρνηση τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό
και να πάρει πίσω τα μέτρα για το φορολογικό παραμένουν οι αγρότες μια ημέρα μετά το συλαλλητήριο-μήνυμα στη Θεσσαλονίκη. Οι περίπου 20.000 αγρότες
που συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, ανέβαλαν τα εγκαίνια της έκθεσης Αgrotica καθώς σε σύσκεψη, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ελήφθη η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η τελετή παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον αγροτικό κόσμο.Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς δρόμων και εθνικών οδών για πέντε ώρες, έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ αν και υπάρχουν και μπλόκα που διαφοροποιούν τη στάση τους και προχωρούν σε μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, έκλεισε δρόμος και στην Αττική και συγκεκριμένα η Λεωφόρος Μαρκοπούλου στη διασταύρωση που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης τρακτέρ αγροτών από όλα τα Μεσόγεια. Η μετακίνηση προς το «Ελ. Βενιζέλος» γινόταν από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι μόνο από την Αττική Οδό. Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός.Κλειστά έως τις 6 το απόγευμα, θα παραμείνουν τα Τέμπη ενώ στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο έως τις 2 μετά το μεσημέρι, κίνηση που θα επαναλάβουν και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί του μπλόκου της Νίκας προχωρούν σήμερα σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Χαμός στη Θεσσαλονίκη

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύθηκε από το μεγαλειώδες συλαλλητήριο των αγροτών με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica. «Είμαστε όλοι εδώ από την Κρήτη έως τον Έβρο» βροντοφώναξε ο κόσμος της υπαίθρου. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστική Επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας, για να καλωσορίσει τους συμμετέχοντες «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».

Η ογκωδέστατη παρουσία των αγροτών υποχρέωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μην παρεβρεθεί στον χώρο της έκθεσης αλλά παρά την είδηση αυτή οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, επιχειρώντας μάλιστα να εισβάλουν και εντός του χώρου, καθώς δεν είχαν... πιστέψει ότι τα εγκαίνια -που ήταν προγραμματισμένα για τις 19:00- αναβλήθηκαν και θεωρούσαν ότι ο υπουργός βρισκόταν εντός του κτιρίου.


Στο σημείο επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες-διαδηλωτές. 

Ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του δύο ώρες μετά τη ματαίωση των εγκαινίων «εμφανίστηκε» -όχι αυτοπροσώπως- με ανακοίνωση, με την οποία ρίχνει εκ νέου «λάδι στη φωτιά», αποδίδοντας σε προβοκάτσια όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και δεν του επέτρεψαν να... πλησιάσει, καν, στον εκθεσιακό χώρο επανερχόμενος στη λογική των υποκινούμενων αντιδράσεων. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς. Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί. Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι». ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.Στην κόπωση ποντάρει η κυβέρνηση

Στην αγωνιστική κόπωση των αγροτών ποντάρει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα εξετάζει ελαφρύνσεις στο πακέτο των φορολογικών μέτρων που θα δώσουν το πρόσχημα στις πιο διαλλακτικές δυνάμεις να αναδιπλωθούν. 

Το κλίμα οξύνθηκε μετά και τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotika και ενώ οι αγρότες συνεχίζουν τους πολύωρους αποκλεισμούς των δρόμων. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς όπως λένε ''εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε τα ΜΑΤ ούτε να ξεφουσκώσουμε τα λάστιχα''. Ωστόσο θεωρεί ότι οι αγρότες δεν διαθέτουν κοινωνικές συμμαχίες, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και ρωγμές μεταξύ τους καθώς επηρεάζονται από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, από το ΚΚΕ και από τη ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει η κυβέρνηση το ότι μεταξύ των αγροτών διατυπώθηκε μειοψηφικά έστω η πρόταση να συναντηθούν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό για να μπουν σε διάλογο. Συνέβαλε σε αυτό και η αρνητική θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και η πρόταση της ΝΔ να συμψηφιστούν οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές με τις αγροτικές επιδοτήσεις που αφορά περίπου το 50% των αγροτών. 

Φυσικά η κυβέρνηση συνεχίζει τον επικοινωνιακό πόλεμο προκειμένου να φέρει τους αγρότες αντιμέτωπους με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Στο πλαίσιο αυτό αφού θύμισε τις παλιές αμαρτίες των χαμένων επιδοτήσεων επιχειρεί να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σαν υποκινούμενες: ''Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς''ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλεί τους αγρότες σε διάλογο, θεωρώντας ότι η άρνησή τους να δουν τον πρωθυπουργό λειτουργεί πολιτικά σε βάρος τους καθώς φαίνονται να μην επιδιώκουν λύσεις μέσα από την αναζήτηση συμβιβασμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (117)

Βαγγέλης ο καντινιέρης

Τη Δευτέρα τα μαζεύω και φεύγω.Μπαίνει ο Φλεβάρης και αρχίζουν οι καλλιέργειες.Αφήνω που μ έπιασε ο πισινός μου από το κρύο.Αντε, και του χρόνου...

β

και ξαφνικα οι περηφανοι αγροτες εγιναν κλεφτες και φοροφυγαδες,και προβοκατορες,το κινημα δεν πληρωνω ξεχαστηκε,οπως και η 13η,τα σχεδια που ειχαν ,ηταν φτηνα νομιζω,τωρα ολοι οι κυβερνωντες πρατουν το σωστο κι ολοι οι αγροτες ,και οι παραγωγικες ταξεις ειναι κλεφτες...ρε ουστ,μας φλομωσατε στο ψεμα και στους συριζοδιορισμους και τολμουν να ζητησουν και ραντεβου με τους αγροτες,,,οταν σε λιγες μερες καποιων παιρνουν τα σπιτακια τοτα να δουμε το θα λετε,,,,ολοι οι αγροτες μαζι..κανενα προιον να δουμε τι θα φανε αυτοι που και καλα κοπτονται και κατηγορουν..αυτοι που αρπαζαν τα παχυλα εφ απαξ και τις παχυλες συνταξεις,οι αγροτες παντα στα 67 εβγαιναν κι αν ζουσαν μεχρι τα 80 απο την καλοπεραση 13 χρονια συνταξη...ας κοψει απο αλλου .και τα εφ απαξ τελος,,,,αι σιχτιρ πιαμε τις αηδιες του καθενοςπου δεν ξερουν ποσα φυλλα εχει η ντοματα....πισω με τιποτα ..μεχρι να τα παρουν ολα πισω...αυτος δεν εκανε τον ηρωα τοτε,,,τοτε ηταν καλοι δεν εκλεβαν....τωρα κλεβουν..ας δει τους υποουργους του με τις κατασκευαστικες και τις αναθεσεις...50 χρονια αγροτε τοσα δεν μπορουν να κλεψουν,,οι παρθενογενεσι εγινε και φτιαχτηκε ο συριζα,,,ταφαγαν επι αντρεα με τους συναιτερισμους και κατηγορουν τον κοσμο τωρα,,,αν φοροδιαφευγουν να τους βρουν...αλοιως σιωπη...και για οσους δεν ξερουν οι αγροτες και τωρα εχουν καλιεργειες οχι μονο το καλοκαιρι...αλλα μιλανε χωρις να ξερουν τι ειναι πατατα και για να την βρουν καποιοι αλλοι ποτιζουν ολοι την νυχτα υπο το μηδεν...για μαθετε και μετα μιλατε..καθονται ναμιζουν ολοι και γινονται ολα μονα τους,,,

και λίγα κάνουν

Αυτό που κάνουν οι αγρότες δεν είναι σωστό. Δεν κλείνεις δρόμους λιμάνια, είναι φασισμός. Αλλά από την άλλη όταν έχεις απέναντι μια κυβέρνηση που , όχι η τωρινή, όλες εδώ και 50 χρόνια, που είναι όλοι ψευταράδες , αναξιόπιστοι, όταν πας για συνομιλίες, και άλλα λένε άλλα εννοούν άλλα κάνουν , όταν δεν έχεις άλλο μέτρο πίεσης τότε καλά κάνουν , και θα έλεγα και λίγα κάνουν. Θα σταματήσουν όλα αυτά όταν αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα είναι αξιόπιστη, χωρίς πισωγυρίσματα. Αν δεν γίνει δεν θα λείψουν φαινόμενα σαν αυτά κάθε χρόνο.

Τα ΜΑΤ να αρχίσουν να ριχνουν ξύλο στους φασιστες

Αλεξη ετσι διέταξε τους να μη σταματήσουν το ξύλο και τα χημικά, μονο ετσι καταλαβαίνουν οι φασιστες.

Γιάννης Συμιακάκης, Ιαπωνία

Από πού βγάζει το συμπέρασμα ο δήθεν αριστερός, δήθεν υπουργός της δήθεν αγροτικής ανάπτυξης, ότι όσοι τον κυνηγούν όπου βρεθεί και όπου σταθεί, είναι οι ναζί της ΧΑ (οι οποίοι -μεταξύ μας- ουδόλως ενδιαφέρονται για τους αγρότες) και όχι πραγματικοί αγρότες που κινούνται σε πατριωτικό και δημοκρατικό πλαίσιο; Αυτοί που έχουν ξεσηκωθεί, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι ενδιαφέρονται για το βιός, τις οικογένειες και τον τόπο τους. Δηλαδή, για τα βασικά στοιχεία της έννοιας ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Γεια σου Ελληνα...

...του εξωτερικου που νοιαζεσαι για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Κρατικοδίαιτα παράσιτα και εργατοπατέρες ερχομαστ

Και τοτε θα καταλάβατε τι εχουμε κατω απο τη φουστανέλα. Ηρθε το τελος για τους βολεμένους, οι παραγωγικές τάξεις επαναστατούν στους οθωμανικούς φορους. Εμεις οι βλάχοι οπου λαχει λοιπον, τωρα και στην Αθηνα

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.... ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ!!!. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟ ΛΑΟ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ. Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Λεχ Βαλέσσα

Το τελευταίο προπύργιο του ΣΟΒΙΕΤ πεφτει και η εργατική τάξη ξεσηκώθηκε εντος και εκτος Αθηνας. Θα στείλουμε του συριζοπασοκονουδου τα δημοσιοπαρασιτα σπιτια τους και θα αποτινάξουμε τα νεοθωμανικά χαρατσια του σουλτανάτου των 300. Η επανάσταση του λαού στο Σοβιέτ ξεκινηςε, δε μας σταματά κανένας

Exterior

Μια δυο εβδομαδες το πολυ, μετα θα πανε παλι στα χωραφια ετσι γινεται χρονια τωρα τα μαθαμε τα συνδηκοπροσκυλα ,για πανε να κλεισε κανενα χωραφι να δεις πως θα σε παρουνε απο κει μεσα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!

Αεροδρόμια,λιμανια! Ντου στην πρωτεύουσα! Άντε να την πάρουνε χαμπαρι οι ατσαλακωτοι του κολωνακίου! Τρακτέρ παντού. Βολεψακηδες Αθηναίοι του δημοσίου ήρθε το τέλος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης