Τέλη Ιουλίου η απόφαση για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα

Τέλη Ιουλίου η απόφαση για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα

Θα εξεταστεί, από το ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή τους στη χώρα - Ποια τα αιτήματα του συνήγορου υπεράσπισης

Χάρισαν ζωή με τα όργανα του 3χρονου παιδιού τους
Τέλη Ιουλίου η απόφαση για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα
Για τις ημέρες 22 με 24 Ιουλίου οριστικοποιήθηκε η εκδίκαση του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα, που κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, κλήθηκε να καταθέσει εκ νέου τα επιχειρήματα κατά της έκδοσης του ζεύγους στην Ελλάδα. 

Κλείσιμο
Τα αιτήματα που παρουσίασε είναι:
Πρώτον, να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες- διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο δικηγόρος τους, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Δεύτερον, να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Τρίτον, να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας, στο σύνολό της, και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Τέταρτον, να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, παρόντες κατά την ακροαματική διαδικασία στα τέλη Ιουλίου θα είναι και δύο ειδικοί στο θέμα των συνθηκών κράτησης που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης