«Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για την Υγεία, λένε οι γιατροί

«Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για την Υγεία, λένε οι γιατροί

«Να αναλάβει ο Σαμαράς τις ευθύνες του» ζητούν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί 

«Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για την Υγεία, λένε οι γιατροί
«Tερατούργημα» χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που εκφράζει την έντονη αντίθεσή του «στην πολιτική της καταστροφής και της απαξίωσης που επιχειρείται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης, και καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, εάν προωθήσει και νομιμοποιήσει αυτήν την πολιτική, η οποία οδηγεί τον πολίτη, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο και άπορο, στο «εκτελεστικό απόσπασμα, λόγω της αδυναμίας του να αναζητήσει την περίθαλψή του».

«Ζητήσαμε να μην προωθηθεί στη Βουλή αυτό το "έκτρωμα", που οδηγεί όχι σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απορρύθμιση του Συστήματος και καταστροφικές συνέπειες. Αυτό το νομοσχέδιο, που δεν στοχεύει στην μεταρρύθμιση της υγείας, αλλά στις απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο είναι απαράδεκτο και καταστροφικό, αλλά αποτελεί επίσης προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής προστασίας, αλλά και γενικότερα, της ζωής των πολιτών» καταγγέλλει ο ΠΙΣ.

Κλείσιμο
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα κόμματα της Βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτό το «τερατούργημα» όπως χαρακτηρίζει τον νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και «όχι μόνο να ζητήσουν να αποσυρθεί, αλλά να καταγγείλουν την πολιτική υγείας που επιχειρείται σήμερα και οδηγεί στο περιθώριο και σε "θανάτους" πλειάδα συμπολιτών μας»

«Η προστασία της υγείας και της περίθαλψης του λαού είναι καθήκον όλων μας. Καλούνται όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, συστρατευμένοι υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, πέραν της καταγγελίας, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους κοινωνικούς φορείς, διότι σήμερα σφραγίζεται η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους» κλείνει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης