Άδωνις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Εγώ δεν εκβιάζομαι!

Άδωνις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Εγώ δεν εκβιάζομαι!

«Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν απεργία διαρκείας σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν» είπε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως «α ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ»

Άδωνις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Εγώ δεν εκβιάζομαι!
Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

«Εγώ ήθελα να κάνουμε ένα διάλογο επί της ουσίας, αλλά πρέπει να θέλουν και άλλοι να τον κάνουν. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν απεργία διαρκείας σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν. Εγώ δεν εκβιάζομαι. Έχω μια αρχή στην πολιτική, η οποία είναι ότι το κράτος δεν εκβιάζεται. Θέλεις να έρθεις στη δουλειά σου ανθρώπινα; Να εξυπηρετείς τον πολίτη; Και ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω εγώ, θα το κάνω. Αλλά αν η άποψή σου είναι να κλείσεις τα πολυϊατρεία, να ζητήσεις από τον πρωθυπουργό να με αποπέμψει και να ζητήσεις από τους νεοδημοκράτες να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο και μ’ αυτό να πιστεύεις ότι θα με κάνεις να αλλάξω γνώμη, δεν υπάρχει περίπτωση» δήλωσε νωρίτερα στο Bήμα Fm ο υπουργός Υγείας. 

Κλείσιμο
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα προσέθεσε: «Ήρθε στην Ελλάδα η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής και να υποστηρίξει αυτή την αλλαγή και να πει ότι είναι σωστή. Η αλλαγή αυτή είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα: τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη. Στα πολυϊατρεία έχεις ένα μηχάνημα, αλλά δεν έχεις τον ειδικό να το χειριστεί. Στο Κέντρο Υγείας έχεις το γιατρό που το χειρίζεται, αλλά δεν έχεις το μηχάνημα. Και μέχρι σήμερα, δεν μπορεί ο υπουργός να πάρει το γιατρό και να τον πάει στο μηχάνημα ή το μηχάνημα να το πάει στον γιατρό. Και έχεις δύο κτίρια να είναι απέναντι το ένα από το άλλο και τους ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιώτη για να κάνουν εξέταση. Πάμε τώρα να ενώσουμε αυτά τα δύο συστήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση!».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον διάλογο για τον ΕΟΠΥΥ, μετά τη ρήξη με την ηγεσία του υπουργείου στη συνάντηση της Πέμπτης. Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά την αποπομπή του υπουργού, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Επειδή από την συνάντηση προέκυψε πλήρης άρνηση του υπουργείου σε κάθε λογικό επιχείρημα, αλλά και επειδή αντιμετωπισθήκαμε με προσχήματα και ειρωνείες, αποχωρήσαμε οριστικά από τον διάλογο απαιτώντας την αποπομπή του απαράδεκτου υπουργού, καταστροφέα της δημόσιας υγείας, και καταγγέλλοντάς τον για υποκρισία και ειλημμένες αμετακίνητες αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν τον ομολογημένο δημόσια λόγο από τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, για απόλυση χιλιάδων γιατρών».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης