Ποιοι απεργούν σήμερα

Ποιοι απεργούν σήμερα

Συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία - Σε απεργία από σήμερα και οι γιατροί - Την Τετάρτη και την Πέμπτη η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και των δασκάλων - Απεργία την Τετάρτη για τους καθηγητές των ΤΕΙ

Πέντε νεκροί από πυρά στη Βαγδάτη
Ποιοι απεργούν σήμερα
Κορυφώνεται σταδιακά ο απεργιακός πυρετός κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αστυνομικούς να χρησιμοποιούν χημικά κατά σχολικών φυλάκων που έκαναν κατάληψη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Αιχμή του αγώνα κατά της διαθεσιμότητας για ομοσπονδίες και συνδικάτα θα αποτελέσει το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Το «ρυθμό» εξακολουθούν να δίνουν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται πλέον στη δεύτερη ημέρα του πρώτου πενθήμερου απεργιακών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή στην απεργία τη Δευτέρα κατά την ΟΛΜΕ να φτάνει το 90% και κατά το υπουργείο το 70%. Σήμερα είναι και η δεύτερη ημέρα της απεργίας που έχουν κηρύξει οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Αναστάτωση υπάρχει και στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τους καθηγητές των ΤΕΙ να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη ζητώντας, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % αλλά και να μην εφαρμοστεί ο κανόνας 5:1, για τις νέες προσλήψεις, αλλά να γίνεται άμεσα διορισμός νέων συναδέλφων στη θέση των αποχωρούντων λόγω συνταξιοδότησης
Κλείσιμο

Σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Σήμερα κάνουν «πρεμιέρα» και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση έως και την Πέμπτη αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη όταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι. Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ θα συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με μια τετράωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) την Τετάρτη. Τη συμμετοχή τους σε αυτή τη στάση ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό με βασικό αίτημα να μην «πουληθεί» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα επόμενα βήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων θα καθοριστούν την Πέμπτη οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης