Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αποτυπώνεται σε συγκλονιστικά μηνύματα αποχαιρετισμού όπως στη μαντινάδα που γράφτηκε στη μνήμη του:
«Έκλεισε το κεφάλαιο
απόψε στη ζωή σου
Και εντάκαρε το ρολόι της όμορφης
θύμησής σου.
Απούμε κλαίμε το άδικο
Που πήρε την ψυχή σου
Κλείσιμο
Και έκρηξε μάνα και δικούς
Να κλαίνε την φυγή σου».
Την ίδια ώρα, ραγίζει καρδιές το μήνυμα της αδερφής του Νικήτα, η οποία αποχαιρετά τον αδελφό της με λόγια γεμάτα οδύνη: «Σε περιμένω μονακριβε μου να έρθεις σπίτι μας, μην με αφήνεις μόνη».
Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα αποχαιρετήσουν τον Νικήτα Γεμιστό την Πέμπτη στον Ιερό Ναό του χωριού Χώνος Μυλοποτάμου, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.
Η δολοφονία συνδέεται με το θανατηφόρο τροχαίο του 2023 στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου όταν ο 17χρονος γιος του 54χρονου δράστη, Γιώργος Παρασύρης, επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε ο Νικήτας Γεμιστός.
Τότε το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού με αποτέλεσμα ο 17χρονος να τραυματιστεί βαρίά και να νοσηλευτεί για ημέρες στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου πριν να υποκύψει στα τραύματά του.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).