Χαλκιδική: Ήχησε το 112 για τον δήμο Ν. Προποντίδας - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι σε Πορταριά και Ν. Μουδανιά
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, υποδομές καταστράφηκαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε όλο το βράδυ εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση νερών
Μήνυμα εστάλη από το 112στους πολίτες της Νέας Προποντίδας Χαλκιδικήςώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας Bora που πλήττει την περιοχή.
Η αποστολή ειδοποίησης από το 112 υποδηλώνει ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν μια επείγουσα κατάσταση που μπορεί να σχετίζεται με φυσικό φαινόμενο, όπως κακοκαιρία, πλημμύρες, ή άλλο κίνδυνο. Αν βρίσκεστε στη Νέα Προποντίδα ή στην ευρύτερη περιοχή:
. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της ειδοποίησης.
. Μείνετε ενημερωμένοι από επίσημες πηγές (όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) ή τοπικές αρχές για την εξέλιξη της κατάστασης.
. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις ή κινδύνους πλημμύρας.
Την ίδια ώρα δεκάδες προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής η κακοκαιρία Bora από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή.
Κλείσιμο
Το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε τους κατοίκους στην Πορταριά και στα Ν. Μουδανιά στο έλεος της κακοκαιρίας.
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, υποδομές καταστράφηκαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε όλο το βράδυ εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση νερών.
Πολύωρες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Χαλκιδικής.
Πορταριά: Πτώσεις δέντρων και κομμένοι δρόμοι
Πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους και χρειάστηκε η επέμβαση των συνεργείων της Πυροσβεστικής, των Δήμων και της Περιφέρειας.
Ένα πεύκο έπεσε στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας, μεταξύ Μεταμόρφωσης και Βατοπεδίου, ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε πεσμένο δέντρο στην Αρναία, στο δρόμο προς Παλαιοχώρι, στο ύψος του συνεργείου Σούστας.
Κλειστός παρέμεινε για αρκετές ώρες και ο δρόμος Ολυμπιάδας προς Νεοχώρι από πτώση δέντρου.
Νέα Μουδανιά: Πτώσεις δέντρων και κομμένοι δρόμοι
Πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους και χρειάστηκε η επέμβαση των συνεργείων της Πυροσβεστικής, των Δήμων και της Περιφέρειας.
Ένα πεύκο έπεσε στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας, μεταξύ Μεταμόρφωσης και Βατοπεδίου, ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε πεσμένο δέντρο στην Αρναία, στο δρόμο προς Παλαιοχώρι, στο ύψος του συνεργείου Σούστας.
Κλειστός παρέμεινε για αρκετές ώρες και ο δρόμος Ολυμπιάδας προς Νεοχώρι από πτώση δέντρου.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.