Νέοι διοικητές: Τι καθυστερεί την επιλογή και τοποθέτησή τους στα νοσοκομεία

Νέοι διοικητές: Τι καθυστερεί την επιλογή και τοποθέτησή τους στα νοσοκομεία

Πριν τις Ευρωεκλογές πιθανόν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη οι υποψήφιοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ενώ αργεί ακόμη η τελική επιλογή και τοποθέτηση των νέων διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων

nosokomeio_arthrou
Μετά τις Ευρωεκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), με την αντίστοιχη διαδικασία για τους διοικητές των νοσοκομείων να αργεί, όπως φαίνεται, και να πηγαίνει μετά το καλοκαίρι.

Ο διορισμός νέων διοικήσεων στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία ακολουθεί το νέο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο προωθείται η επιλογή προσώπων – «κλειδιών» του Δημοσίου χωρίς κομματικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστική η ενεργή εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Ο νόμος ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο και στα τέλη Μαρτίου, 1.034 υποψήφιοι για τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων έδωσαν γραπτές εξετάσεις.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τις βαθμολογίες από τα γραπτά τεστ που κατά γενική ομολογία δυσκόλεψαν πολύ τους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να καταγράψουν μέτριες επιδόσεις. Σήμερα, συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου όλων των δικαιολογητικών (πτυχίων κ.ά) ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι αληθή και πιστοποιημένα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Κινέζοι χάκερ κλέβουν προσωπικά δεδομένα - Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν

H Μις Ισραήλ πήγε με πλακάτ «είμαι στρατιώτης των IDF» σε πάρκο στη Νέα Υόρκη και την απείλησαν με μαχαίρι - Δείτε βίντεο

Η πορεία του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την απόσυρσή του - Τι λένε οι ειδικοί και τι υποστηρίζει η εταιρεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης