Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή - Είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά

Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή - Είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά

Κατά πληροφορίες πρόλαβε να κάνει την ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της όταν εμφάνισε τα πρώτα σημάδια αλλεργικού σοκ

venizeleio
Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου παραμένει νοσηλευόμενη η 17χρονη μαθήτρια λυκείου Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής έπειτα από την ανακοπή που της προκάλεσε το αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την Κυριακή, άγνωστο πώς, την ώρα που έτρωγε πρωινό σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου. Άμεσα εμφάνισε αλλεργική αντίδραση με την ίδια να κάνει την ένεση αδρεναλίνης που είχε πάντα μαζί της.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη.

Έπαθε ανακοπή

Το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που είχε η ίδια χορηγήσει στον εαυτό της.

Οι γιατροί μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής η διοίκηση του Βενιζελείου νοσοκομείου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: .

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Ενημερώθηκαν οι γονείς της

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς της 17χρονης μαθήτριας που έσπευσαν στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του Βενιζελείου και ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση της κόρης τους.

Ειδήσεις σήμερα

Τα είχα για φύλακες λέει ο 37χρονος για τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη - Πώς έγινε η επίθεση

Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων - Έτοιμος για σύγκρουση ο Μητσοτάκης

Πόσοι ήταν τελικά οι Έλληνες της Μικράς Ασίας το 1920;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης