Χανιά: Του «άρπαξαν» 12.000 ευρώ με πρόσχημα το Market Pass

Χανιά: Του «άρπαξαν» 12.000 ευρώ με πρόσχημα το Market Pass

Ο απατεώνας μετέφερε σε λογαριασμούς του το ποσό των 12.000 ευρώ και στη συνέχεια διέκοψε την επικοινωνία του με τα θύματα

Market_Pass
Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια από έναν ηλικιωμένο και την κόρη του από τα Χανιά η ηλεκτρονική απάτη που έγινε σε βάρος τους την περασμένη Παρασκευή, από έναν άγνωστο που τους έπεισε ότι δικαιούνται το επίδομα Market Pass και άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Αρχικά, ο δράστης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 91χρονο πατέρα και του συστήθηκε ως λογιστής, με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να του εξασφαλίσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Το υποψήφιο θύμα επικαλέστηκε την προχωρημένη ηλικία του και ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία που ζητούσε ο δήθεν λογιστής και ζήτησε βοήθεια από την 46χρονη κόρη του, στην οποία έδωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον άγνωστο.

Εκείνη δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απατεώνα και προχώρησε στις ενέργειες που της ζήτησε να κάνει ο δράστης, δίνοντάς του όλα τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του ηλικιωμένου. Το αποτέλεσμα ήταν ο απατεώνας να μεταφέρει από αυτόν σε άλλους λογαριασμούς το ποσό των 12.000 ευρώ και να διακόψει την επικοινωνία του με τα θύματα. Μετά την καθυστερημένη καταγγελία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί όπου κατέληξε το μεγάλο ποσό.

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι υπερασπιζόταν με σθένος την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό προς αεροδρόμιο - Ποιοι άλλοι δρόμοι έχουν προβλήματα


Βίντεο: Η συγκινητική ιστορία του 6χρονου Λίνου που έχει υποβληθεί σε 36 χειρουργεία στο κεφάλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης