Το «Κόκκινο» απαντά στον Σβέρκο: «Δεν έγινε απόλυση, αλλά αναδιάταξη της φυσιογνωμίας του προγράμματος»

Το «Κόκκινο» απαντά στον Σβέρκο: «Δεν έγινε απόλυση, αλλά αναδιάταξη της φυσιογνωμίας του προγράμματος»

Ο επικεφαλής της Left Media Κωνσταντίνος Νικόλτσιος δήλωσε πως «ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση». Νωρίτερα, ο Νίκος Σβέρκος είχε ανακοινώσει την απομάκρυνσή του

nikoltsios_sverkos1
Για δήθεν απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Left Media A.E Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, υποστηρίζοντας ότι σε ανακοίνωσή του πως «ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση, αφού πρόκειται για την τυπική αναδιάρθρωση και σύνταξη ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία συμβαίνει κάθε έτος».

Η ανακοίνωση του κ. Νικόλτσιου έρχεται λίγες ώρες αφότου ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του σταθμού Νίκος Σβέρκος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι του ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του, όπως και σε άλλους τρεις δημοσιογράφους, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «το σχέδιο για την «αποπαρασίτωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα».

«Ουδείς απολύεται»


«Με αίσθηση ευθύνης για το μέσο και το ακροατήριό του, που είναι υψηλού επιπέδου, σεβόμενος την πολύχρονη διαδρομή του, ο Κων/νος Ι. Νικόλτσιος, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEFT MEDIA Α.Ε. απαντά στις φήμες και τα δημοσιεύματα περί δήθεν "απολύσεων" στον ρ/σ "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του νέου προγράμματος του σταθμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η όποια παραφιλολογία ξεκίνησε προτού καν διανεμηθεί το σχετικό με το νέο πρόγραμμα δελτίο Τύπου.

Κλείσιμο
Ως εκ τούτου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κος Νικόλτσιος Κων/νος σημειώνει τα κάτωθι:

Ουδείς απολύεται, ουδείς μισθός μειώνεται.

Ό,τι αποφασίστηκε είναι προϊόν αναγκαίας αναδιάταξης της φυσιογνωμίας του προγράμματος, αφού ο ρ/σ "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" συνιστά ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο μέσο ενημέρωσης.

Η υπάρχουσα μέχρι σήμερα δομή του προγράμματος εξυπηρέτησε μία μακρά προεκλογική πρακτική, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οπότε η αναδιάρθρωσή του εν λόγω προγράμματος κρίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαία.

Η Διοίκηση λαμβάνει πολύ σοβαρά τις προσωπικές επαγγελματικές διαδρομές και την οικονομική κατάσταση κάθε συνεργάτη μας, προσεγγίζοντας με μεγάλο σεβασμό κάθε σχετικό ζήτημα.

Επομένως, ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση, αφού πρόκειται για την τυπική αναδιάρθρωση και σύνταξη ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία συμβαίνει κάθε έτος. Το ραδιόφωνο δεν είναι στατικό και αιωνίως ακίνητο μέσο και ουδείς κατέχει ιδιοκτησιακού τύπου προνόμια στη ροή του προγράμματός του.

Η Διοίκηση ευχαριστεί όλους ανεξαιρέτως τους παράγοντες λειτουργίας των ρ/σ "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", καθώς και των συνεργαζόμενων ρ/σ "91,4 FM ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" και "107,7 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΤΡΑΣ", οι οποίοι με διάθεση προσφοράς και επίδειξη επαγγελματισμού υπηρετούν κάθε φορά τον κοινό στόχο της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Τέλος, ο Κων/νος Ι. Νικόλτσιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEFT MEDIA A.E. επιβεβαιώνει την αμέριστη στήριξη του στον νέο Διευθυντή του ρ/σ "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", Αδάμ Γιαννίκο, και θεωρεί ότι το νέο πρόγραμμα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του ραδιοφωνικού σταθμού της Αριστεράς».


«Το σχέδιο για την "αποπαρασίτωση" ξεκινά από εμένα»


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Νίκου Σβέρκου που ενημέρωνε για την απομάκρυνσή του του από το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ  αφήνοντας αιχμές ότι «το σχέδιο για την αποπαρασίτωση του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα».

«Ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου» γράφει ο Νίκος Σβέρκος εξηγώντας τι προηγήθηκε.

Ειδική αναφορά κάνει και στον τρόπο της απόλυσής του, μην κρύβοντας την πικρία του, καθώς στον ραδιοφωνικό σταθμό εργάζεται εδώ και 18 χρόνια. «Πέρασα, πλάκα πλάκα, μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να μου αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσω τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή».

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σβέρκος το προηγούμενο διάστημα είχε ασκήσει κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Με αφορμή την πρότασή του για stock options στους εργαζόμενους, ο δημοσιογράφος είχε πει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει όσα έλεγε ο πρωθυπουργός το 2018, ενώ είχε σχολιάσει ότι «οι υποστηρικτές του κυρίου Κασσελάκη ψάχνουν έναν αντί-Μητσοτάκη. Το θέμα είναι όμως πως αν πας να αντιγράψεις ένα μοντέλο, ο κόσμος πάει στο αυθεντικό, όχι στην απομίμηση».

Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να...

Posted by Nikos Sverkos on Friday, November 10, 2023


Αναλυτικά η ανάρτησή του Νίκου Σβέρκου

Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να κάνει κάθε δημοσιογράφος την Παρασκευή: Να ανανεώνει το ραντεβού με τους ακροατές του για τη Δευτέρα. Και μάλιστα με την υπόσχεση να παρουσιαστεί όλη η επικαιρότητα και το ρεπορτάζ από την πολιτική και κοινωνική ζωή. Θα μεσολαβούσε άλλωστε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε αυτό το ραντεβού, που κρατάει τόσα χρόνια, δεν θα πάω. Και ούτε θα μπορέσω να εξηγήσω το γιατί. Απλά θα εξαφανιστώ.

Γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%.
Φαίνεται ότι το σχέδιο για την «αποπαρασίττωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλουσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα. Δεν είμαι όμως ο μόνος. Όπως θα μάθετε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο ραδιόφωνο δεν θα ακούγονται πια ούτε εγώ, ούτε χρονικά ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, ούτε ο Σπύρος Ραπανάκης, ούτε ο Giannis Smirlakis.

Ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου.

Τον Νοέμβριο του 2006, πριν από σχεδόν 18 συναπτά έτη, μπήκα στο γιαπί της Σαρρή 19. Ήμουν 21 ετών. Μια ολόκληρη ζωή πέρασα σε αυτό, είτε πίσω από το μικρόφωνο είτε πίσω από έναν υπολογιστή, είτε στο ρεπορτάζ. Ανέλαβα πολλά και κορυφαία πόστα, άλλα πετυχημένα, άλλα αποτυχημένα. Σε όλες τις φάσεις, όμως υπήρχαν πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και συγκρούσεις και στεναχώριες.

Πέρασα, πλάκα πλάκα, μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να μου αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσω τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή.

Δημοσιογράφος σημαίνει να κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια και τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία. Να στέκεσαι ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία, να καταγράφεις τα γεγονότα, να μιλάς με το θάρρος της γνώμης σου, με την υποκειμενική σου ματιά, χωρίς να υποτιμάς τους συνομιλητές σου και χωρίς να υποκύπτεις σε έξωθεν πιέσεις.
Έτσι θα συνεχίσω, γιατί έτσι θα έκαναν άνθρωποι που πορευτήκαμε μαζί. Ανάμεσά τους δύο, που δεν βρίσκονται στην ζωή: Ο Βαγγέλης Βέκιος, που εκείνο το καλοκαίρι με πήρε τηλέφωνο και ενθάρρυνε ένα άγουρο και άπειρο παιδί, και ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, που στεναχωρήθηκε όταν με «έκλεψε» άλλη εφημερίδα.

Ευχαριστώ όλους και όλες τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες, που κάναμε μαζί αυτές τις εκπομπές. Τεχνικούς, τηλεφωνητές, διοικητικούς. Όσες και όσους φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές.
Και τους ακροατές και τις ακροάτριες.

Δεν θα χαθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις «προεδρικών» από το δημοψήφισμα Κασσελάκη, συνεδριάζουν οι τάσεις Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα

Η κακοκαιρία χτυπά και την Αττική - Ραγδαία επιδείνωση με επικίνδυνα φαινόμενα σε πολλές περιοχές


Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά την εποχή της δόξας του και τα «αγκάθια» της ζωής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης