Αρχαία στο σπίτι αλλοδαπών που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κάλυμνο

Αρχαία στο σπίτι αλλοδαπών που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κάλυμνο

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν ένας αρχαίος ακέραιος πήλινος αμφορέας και μια ακέραιη πήλινη χύτρα των παλαιοχριστιανικών χρόνων

Kalymnos-arxaia-narkwtika
Πολυσχιδείς δραστηριότητες φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στην Κάλυμνο, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε στοχευμένα στην κατοικία τους, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η έρευνα στο σπίτι έγινε έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων για την εμπλοκή τους στην διακίνηση ναρκωτικών και βρέθηκαν 28,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 11,3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 36,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και 345 ευρώ.

Όμως, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, ακόμη, ένας αρχαίος ακέραιος πήλινος αμφορέας και μια ακέραιη πήλινη χύτρα που, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου ο οποίος τα εξέτασε, είναι των παλαιοχριστιανικών χρόνων και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου.

Τα δυο αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση και για να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.


Ειδήσεις σήμερα

Όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Petar» - Δείτε βίντεο από Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία

Facebook και Instagram: Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή και τις σκέψεις μας


Ο Ορέστης Τζιόβας αποκαλύπτει τι συνέβη σε νησί κοντά στη Μεθώνη - «Θα φύγουν από την χώρα έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης