Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο θα κλιμακώσει τις επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο θα κλιμακώσει τις επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Οι ρωσικοί στόχοι είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμής για τα ουκρανικά όπλα, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος

usv_ukr
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν σκοπό να κλιμακώσουν τις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών στόχων έπειτα από σειρά «επιτυχών» πληγμάτων, διεμήνυσε ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ το Σάββατο.

«Οι ρωσικοί στόχοι είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμής για τα ουκρανικά όπλα» και για «την προώθησή τους στην παγκόσμια αγορά όπλων», ανέφερε.

Ο Αύγουστος ήταν μέχρι στιγμής «ιδιαίτερα επιτυχημένος για τους Ουκρανούς κυνηγούς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

Το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, ρωσικό δεξαμενόπλοιο επλήγη από ναυτικό drone στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ρωσικό αποβατικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επίσης επλήγη από ουκρανικό ναυτικό drone την Παρασκευή στη Ναβαρασίσκ.

Κλείσιμο
«Με κάθε νέα αποστολή μάχης, τα ουκρανικά drones μάχης και τα ναυτικά drones γίνονται ολοένα πιο ακριβή, οι χειριστές τους πιο πεπειραμένοι, ο συντονισμός της μάχης γίνεται πιο αποτελεσματικός, και οι κατασκευαστές έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά» τους, υποστήριξε.

Θα γίνουν κι άλλα πλήγματα, πιο εκτεταμένα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να μεγεθυνθούν «οι ρωσικές απώλειες», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου - Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί με σκληρά αντίποινα μετά τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Κίνημα της πετσέτας: Βασίλειο ανομίας με ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια στα Φαλάσαρνα Χανίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης