Χειροπέδες σε αλλοδαπό για τηλεφωνικές απάτες στην Ροδόπη

Χειροπέδες σε αλλοδαπό για τηλεφωνικές απάτες στην Ροδόπη

Χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα 

elas-peripoliko
Δυο ανυποψίαστες γυναίκες από διαφορετικές περιοχές της Ροδόπης έπεσαν το τελευταίο δεκαήμερο θύματα μιας σπείρας απατεώνων, οι οποίοι κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή, με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα. Όμως, μετά την δεύτερη απάτη, συνελήφθη ο "εισπράκτορας" της σπείρας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με μια γυναίκα στην Κομοτηνή παριστάνοντας τους γιατρούς, της είπαν ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και της ζήτησαν να πληρώσει για το χειρουργείο. Η αναστατωμένη γυναίκα πείστηκε να βάλει σε ένα φάκελο λίρες και χρήματα και να τον εναποθέσει σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Όμως, στο μεταξύ, η κόρη της επικοινώνησε μαζί της, την διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά και κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες. Έτσι, ειδοποίησε την Ασφάλεια, οι αστυνομικοί της οποίας της είπαν να αφήσει τον φάκελο στο σημείο που της υπέδειξαν οι δράστες και, μόλις τον παρέλαβε ο αλλοδαπός "εισπράκτορας", του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρέθηκαν οι λίρες και ένα μέρος των χρημάτων τα οποία αποδόθηκαν στο θύμα, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε πως με την ίδια μέθοδο οι δράστες είχαν εξαπατήσει στις 2 Μαΐου άλλη μια γυναίκα σε οικισμό της Ροδόπης, από την οποία πήραν χρηματικό ποσό. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες, η οποία περιλαμβάνει και τέσσερις -άγνωστους ακόμη- συνεργούς του που αναζητούνται. Η άρση απορρήτου για τα κινητά του "εισπράκτορα" αναμένεται να οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται ο πατέρας του βρέφους στην Άρτα - Τι του είπε η σύζυγός του στην πρώτη τους συνάντηση

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ελλάδα βρέθηκε εκτός τελικού της Eurovision

«Μαχαίρι, μαχαίρι» - Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν 34χρονη μέσα σε σπίτι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης