Τραγωδία στα Τέμπη: Η επιβίβαση στο μοιραίο Intercity και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη σύγκρουση - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στα Τέμπη: Η επιβίβαση στο μοιραίο Intercity και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη σύγκρουση - Δείτε βίντεο

Η μητέρα που αποχαιρετά τον γιο και η αγκαλιά μεταξύ φίλων - Οι κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη πριν αναλάβει βάρδια

tempi_mak
Σχεδόν δύο μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας τον τελευταίο αποχαιρετισμό που είχαν συγγενείς και φίλοι με τους ανθρώπους τους, πριν επιβιβαστούν στο μοιραίο Intercity.



Τα βίντεο από τις κάμερες του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών δείχνουν ανθρώπους που, άθελά τους, έγιναν πρωταγωνιστές στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο, με τον απολογισμό από τη σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορευματική αμαξοστοιχία να ανέρχεται σε 57 νεκρούς.

Μεταξύ άλλων, δείχνουν μια μητέρα μαζί με τον μικρό γιο της, να αποχαιρετούν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ενώ λίγο πιο δίπλα μια παρέα φίλων αγκαλιάζονται και χαιρετιούνται.

Το τρένο αναχωρεί στις 19:23 ενώ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας είναι περίπου δέκα λεπτά πριν, στις 19:11, λίγες ώρες πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παράλληλα, στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 21:15 το μοιραίο βράδυ. Ο μοιραίος Βασίλης Σαμαράς κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης και μετά προχωρά προς το κυλικείο και με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι κατευθύνεται στο γραφείο για τη βάρδιά του.

Λίγο μετά τις 23:00, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στη Λάρισα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μηχανοδηγός έχει αναγκαστεί να κάνει όπισθεν, επειδή ο σταθμάρχης τον έβαλε σε λάθος διαδρομή. Παράλληλα, καταγράφεται και η άφιξη του Intercity 62 στη Λάρισα, λίγα λεπτά μετά τις 23:00, δηλαδή πριν τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Κλείσιμο
Στις εικόνες φαίνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών, όταν πληροφορήθηκαν για τη σύγκρουση λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα. Φαίνονται «παγωμένοι», προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Επίσης, φαίνεται και η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σταθμό της Λάρισας και βρίσκουν τον σταθμάρχη στο γραφείο του. Μαζί τους και οι συνάδελφοι του σταθμάρχη, που τους ρωτούν τι έχει συμβεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Παρίσι - Νεκρή 45χρονη που πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του Μετρό

«Οδικός χάρτης» 68 ημερών για τις κάλπες και τις διερευνητικές

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 28χρονο στο Αγρίνιο - Πρότεινε την ενοχή του για ασέλγεια σε 4χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης