Θα πλημμύριζαν γνωστά κλαμπ με ποτά «μπόμπες» - Κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

Θα πλημμύριζαν γνωστά κλαμπ με ποτά «μπόμπες» - Κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

Η εγκληματική οργάνωση έφερνε λαθραία αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία – Τη διοχέτευε σε ποτοποιίες στην Αττική και στον Πειραιά - Τρεις συλλήψεις

astynomia_vrady
Τέλος στην εγκληματική δράση κυκλώματος που σκόπευε να πλημμυρίσει τα κλαμπ της Αθήνας και της επαρχίας έβαλαν οι αστυνομικές αρχές, που αξιοποίησαν πληροφορία για να εντοπίσουν τα μέλη της σπείρας. Το λαθρεμπόριο γινόταν με φορτηγά από τη Βουλγαρία.

Χθες, Δευτέρα, εντοπίστηκε στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας ύποπτο φορτηγό με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει να τον παρακολουθούν για να διαπιστώσουν τον τελικό προορισμό του, ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους ότι το φορτηγό στάθμευσε σε μεταφορική εταιρία στην περιοχή του Βοτανικού.

Εκεί, ο οδηγός και ο συνοδηγός ξεφόρτωσαν έξι παλέτες σε κούτες που ήταν σφραγισμένες, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται τι περιείχαν. Στη συνέχεια, το ίδιο φορτηγό κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Πειραιά. Στην περιοχή του Ρέντη έκανε μια δεύτερη στάση για να ξεφορτώσει 10 ακόμη παλέτες, ίδιες με αυτές που είχε αφήσει και στην μεταφορική εταιρία στον Βοτανικό.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν στο Περιστέρι και συνέλαβαν τον οδηγό

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν την διαδρομή του ύποπτου οχήματος κλήθηκαν να επέμβουν όταν σταμάτησε στο Περιστέρι έξω από τα γραφεία μιας εταιρίας με αντικείμενο την μεσολάβηση στην πώληση φαρμακευτικών και ιατρικών ειδών, αρωμάτων και ειδών καλλωπισμού. Ο οδηγός του φορτηγού στη θέα των αστυνομικών έδειξε να αιφνιδιάζεται ωστόσο δεν προέβαλε αντίσταση και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 31χρονο Βούλγαρο, που διαμένει στο Πετρίτσι.

Ακολούθησε η σύλληψη του δεύτερου κατηγορούμενου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στη μεταφορική εταιρία στον Βοτανικό, εκεί όπου είχαν ξεφορτωθεί οι έξι παλέτες, έσπευσε ένα Ι.Χ μάρκας Ford, χρώματος λευκού το οποίο και παρέλαβε δυο απ’ αυτές. Ο οδηγός του Ford ακινητοποιήθηκε λίγα λεπτά αργότερα επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στη Δάφνη. Πρόκειται για έναν 55χρονο ημεδαπό, κάτοικο Ηλιούπολης.

Έρευνα σε οχήματα, αποθήκες και γραφεία

Μια ώρα μετά, οι αστυνομικοί που συνέχισαν να παρακολουθούν κινήσεις έξω από την μεταφορική εταιρία στον Βοτανικό, διαπίστωσαν ότι ένα άλλο Ι.Χ μάρκας Ford, επίσης λευκού χρώματος, είχε σπεύσει για να παραλάβει τις τέσσερις εναπομείναντες παλέτες.

Κλείσιμο
Τελικά παρέλαβε τις δυο και, κατόπιν παρακολούθησης, διαπιστώθηκε ότι αυτές κατέληξαν στο Χαϊδάρι, στην επιχείρηση «Αποσταγμένων Αλκοολούχων Ποτών» του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι 55 ετών, ημεδαπός και κάτοικος Περάματος.

Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα σε όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα, σε αποθήκες και γραφεία εταιριών που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο αιθυλικής αλκοόλης και την διοχέτευση του σε γνωστά κλαμπ της Αθήνας και του Πειραιά. Η συνολική ποσότητα αλκοόλης που κατασχέθηκε ήταν 19.200 λίτρα και η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τους εισπρακτέους φόρους ξεπερνά το μισό εκατ. ευρώ.







Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης


Σαουδική Αραβία: Πόλεμος στη βασιλική οικογένεια για δύο υπερπολυτελείς επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς


Ο Τραμπ προαναγγέλλει «μεγάλη ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου - Πάει ξανά για πρόεδρος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης