Προσφυγή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ να κριθεί παράνομη η απεργία στα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

Προσφυγή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ να κριθεί παράνομη η απεργία στα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς λαμβάνουν μέρος στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

metro_apergia
Παράνομη ζήτησαν η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ να κριθεί η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η προσφυγή των δύο φορέων θα εκδικαστεί την Τρίτη στις 12:30.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, «παραλύει» η χώρα στις 9 Νοεμβρίου με όσους συμμετέχουν στην απεργία να ζητούν από την κυβέρνηση στήριξη για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους διαβίωσης ενώ «χειρόφρενο» τραβούν είτε με στάση εργασίας είτε με πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, τα ΜΜΜ και τα ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Πώς θα κινηθούν οι Αστικές Συγκοινωνίες

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Κλείσιμο
Στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).

Όσο αφορά στο Τραμ, τα δυο σωματεία ηλεκτροδηγών έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ.

Απεργούν και οι οδηγοί ταξί

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ.

Δεμένα τα πλοία

Επίσης, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στάσεις εργασίας και σε τρένα και Προαστιακό

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον Προαστιακό, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - «Χειρόφρενο» τραβούν και οι οδηγοί ταξί, δεμένα τα πλοία

Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του στη Μάνδρα - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί»

Ο αρχηγός της Wagner παραδέχθηκε παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης