Εκλογές ΙΣΑ: Στις κάλπες 25.000 γιατροί στις 16 και 17 Οκτωβρίου - Mε «ηλεκτρονική κάλπη» στη Θεσσαλονίκη

Εκλογές ΙΣΑ: Στις κάλπες 25.000 γιατροί στις 16 και 17 Οκτωβρίου - Mε «ηλεκτρονική κάλπη» στη Θεσσαλονίκη

Η εκλογική διαδικασία, θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α, από τις 7π.μ.εως τις 18.45 μ.μ.

giatroi
Περισσότεροι από 25.000 ιατροί μέλη του ΙΣΑ, θα προσέλθουν στις κάλπες στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2022, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους.

Η εκλογική διαδικασία, θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α, από τις 7π.μ.εως τις 18.45 μ.μ.

Στις κάλπες θα υπάρχουν 4 ψηφοδέλτια για εκλογή:
• Διοικητικού Συμβουλίου ΙΣΑ
Κλείσιμο
• Πειθαρχικού Συμβουλίου
• Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ
• Εξελεγκτικής Επιτροπής

Επ’ αφορμής της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κάλεσε τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους.

«Καλούμε τους τα γιατρούς της Αθήνας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για να παραμείνει δυνατή η φωνή του ΙΣΑ. Με ενότητα και ομοψυχία θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επαγγελματική και οικονομική επιβίωση του κλάδου», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

Στις αρχαιρεσίες του ΙΣΑ, συμμετέχουν δέκα παρατάξεις και ένας μεμονωμένος υποψήφιος.

Ειδικότερα:
1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ
2. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α.
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.
4. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΙΣ
6. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ
7. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.)
8. ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
9. ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ)
10. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
11. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Μόνο με «ηλεκτρονική κάλπη» οι εκλογές στον ΙΣΘ
Έξι παρατάξεις διεκδικούν τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στις σημερινές και αυριανές αρχαιρεσίες του. Αυτές είναι οι:

«Ενότητα Συνεργασία – Νέα Ιατρική Κίνηση (ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ)», «Ιατρική Σύμπνοια», «Προοδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών», «Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση» «Προοδευτική Πρωτοβουλία Ιατρών Θεσσαλονίκης» και «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Ιατροί -ΕΛΕΥ.Σ.Ι.»

Οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα διεξαχθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα. (Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε η δυνατότητα της ψήφου και ηλεκτρονικά και… παραδοσιακά κάτι που επίσης ήταν πρωτοποριακό για όλη τη χώρα). Το κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ψηφίσει όσες φορές επιθυμεί και ως τελική ψήφος θα καταχωρηθεί αυτή που υπέβαλε τελευταία. Μπορούν να ψηφίσουν με smart phone, laptop, tablet ή τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου οποιαδήποτε στιγμή εξυπηρετεί από Κυριακή 9πμ 16/10/2022 ως Δευτέρα 8μμ 17/10/2022.

«Ηλεκτρονικό παραβάν» και στα γραφεία του ΙΣΘ
Όσοι δεν έχουν λάβει κωδικό ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε «υπολογιστή με παραβάν» στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Αριστοτέλους 4. (Σε όσους δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας-αριθμός κινητού τηλεφώνου- παρά τις επανειλημμένες αποστολές γραπτών μηνυμάτων (sms-mails), δεν θα γίνει εφικτό να αποσταλλούν κωδικοί συμμετοχής στην ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί μόνον ηλεκτρονικά την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από τις 9πμ έως τις 8μμ. Όμως θα υπάρχει η δυνατότητα να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου (πλατεία Αριστοτέλους 4) τις ημέρες και τις ώρες της ψηφοφορίας με την ταυτότητα τους όπου εκεί θα λάβουν κωδικό συμμετοχής από την εφορευτική επιτροπή, ο οποίος θα αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο τους). Να σημειωθεί ότι ο εκλογικός κατάλογος έχει 7421 γιατρούς κι αυτοί που θα πάρουν sms είναι 6796. Το δε σύνολο των μελών είναι 9217. Δικαίωμα ψήφου -σύμφωνα με το νόμο που διέπει τις εκλογές- έχουν όσοι συνάδελφοι είναι οικονομικά τακτοποιημένο.

Με το σύστημα ΖΕΥΣ του ΑΠΘ
Ο ΙΣΘ αξιοποίησε -πρωτοπορώντας- το δικαίωμα που παρέχεται από τη νομοθεσία και διεξήγαγε πριν από τέσσερα χρόνια υβριδικές εκλογές, με φυσική και με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η αυξημένη συμμετοχή στις προηγούμενες εκλογές και η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και απλότητα της διαδικασίας, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του ΑΠΘ, οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει κατά πλειοψηφία οι επερχόμενες εκλογές να γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία και χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ. Όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς του ΑΠΘ, «η ηλεκτρονική ψηφοφορία διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης και ανώνυμης μίξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων, ενώ δίνει μεγαλύτερη ευελιξία αφού το μέλος μπορεί να ψηφίσει απομακρυσμένα, από οπουδήποτε».

Δημοκρατική γιορτή οι εκλογές
Ο ΙΣΘ σημειώνει ότι «οι εκλογές δεν είναι μια ψυχρή διαδικασία καταγραφής προτιμήσεων αλλά κυρίως μια ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Είναι αναμφισβήτητα μια δημοκρατική “γιορτή” μια υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη συναδελφικότητα. Για το λόγο αυτό και ανεξάρτητα από το χρόνο και το μέσο που θα επιλέξουμε να ψηφίσουμε, την Κυριακή από 12μμ ως 5μμ στο χώρο μπροστά από τα γραφεία όπου σε εορταστική ατμόσφαιρα και προσφέροντας κυριακάτικο καφέ θα τιμήσουμε την παράδοση της εκλογικής ατμόσφαιρας, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα δρομολογήσουμε την επόμενη θητεία».

O πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας καλεί τους συναδέλφους του να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από ό,τι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες όπου έφτασε το 70% ώστε να παραμείνει δυνατή η φωνή του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Άντζελα Λάνσμπερι: Σταμάτησε την καριέρα της για να σώσει τα παιδιά της από τα ναρκωτικά


Μπαράζ ελέγχων στην αγορά: Άλλοι 10 χονδρέμποροι στην «τσιμπίδα» για κερδοσκοπία


Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Πρέπει ν΄ αποδεχτούμε την διαφορετικότητα όποια κι αν είναι αυτή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης