Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σουφλί - Έχει ανοίξει σε τρία μέτωπα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σουφλί - Έχει ανοίξει σε τρία μέτωπα

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 24 υδροφόρα οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 2 Canadair CL415, ένα Erickson, ένα ΑΒ214,  2 PZL, 2 Mi8 και 2 Tractores 

soufli
Σε τρία μέτωπα καίει η  φωτιά  που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική  στην περιοχή επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 24 υδροφόρα οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα έχει ζητηθεί να σταλούν και άλλα ενάρια μέσα και συγκεκριμένα  2 CL415, ένα Erickson και ένα ΑΒ214. Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι έντασης 3-4 μποφόρ.

Η φωτιά πάντως χωρίς να απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές, καίει αναεξέλεγκτα καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος «η φωτιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 3 μποφόρ, ωστόσο όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος, «η κατεύθυνση της φωτιάς αλλάζει διαρκώς φτιάχνοντας από μόνη της μικροκλίμα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί σε ένα δάσος».

Με πληροφορίες από grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Ιστιοπλοϊκοί αγώνες πέριξ των ελληνικών νησιών - Δείτε χάρτες

Ο Ντράγκι ανακοίνωσε την παραίτησή του

Φωτιά στην περιοχή Άγναντα Ηλείας, κοντά στον οικισμό οι φλόγες - Τραυματίστηκε υπαρχιπυροσβέστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης