Πρέσβης Ισραήλ στη Λευκωσία: «Συνομιλούμε με την Τουρκία αλλά ξέρουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας»

Πρέσβης Ισραήλ στη Λευκωσία: «Συνομιλούμε με την Τουρκία αλλά ξέρουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας»

«Πιθανή βελτίωση των σχέσεων με Τουρκία δεν θα είναι εις βάρος της Κύπρου  - Κύπρος και Ισραήλ συνδέονται με ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς που χρονολογούνται ακόμη και πριν από την ίδρυση των κρατών μας» ανέφερε ο Οράν Ανολίκ

220216193328_Israel
Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Οράν Ανολίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οποιαδήποτε βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας δεν θα είναι εις βάρος της Κύπρου ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρέσβη, η επίσκεψη του Προέδρου Χέρτσογκ στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Είμαστε φίλοι, είμαστε εταίροι, συνεργαζόμαστε σε διάφορα θέματα και τομείς και μαζί προωθούμε κοινά συμφέροντα προς όφελος και των δύο λαών», είπε, προσθέτοντας ότι «Κύπρος και Ισραήλ συνδέονται με ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς που χρονολογούνται ακόμη και πριν από την ίδρυση των κρατών μας».

Τόνισε ωστόσο ότι «είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα αυτό, συζητούμε με την Τουρκία με τα μάτια μας ορθάνοιχτα και ταυτόχρονα συνεχίζουμε να στέλνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα προς όλους ότι οποιαδήποτε βελτίωση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας δεν θα είναι εις βάρος της Κύπρου ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», προσθέτοντας ότι «κατανοούμε την κατάσταση στην περιοχή, κατανοούμε ποιοι είναι οι φίλοι μας, ποιοι είναι οι εταίροι μας και δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε οτιδήποτε που θα είναι επιζήμιο για τους φίλους μας και την περιοχή».

Επιπλέον, ο κ. Ανολίκ δήλωσε ότι θέματα όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και η καταπολέμηση των πυρκαγιών θα είναι επίσης μέρος της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανοί ρίχνουν βόμβες μολότοφ σε ρωσικά τεθωρακισμένα - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε φασόλι

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτό κάνουμε και τώρα - Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» είπε ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης