Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους 73 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο
Έχουν συλληφθεί η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια της δομής, δύο γιατροί και τρεις νοσηλευτές - Αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για τον θάνατο 73 ηλικιωμένων σε περίπου ενάμιση χρόνο
Σε συλλήψεις επτά ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, έχουν συλληφθεί η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια της δομής, δύο γιατροί - ένας γενικός και ένας ψυχίατρος - και τρεις νοσηλευτές - ένας άνδρας και δύο γυναίκες - για τους θανάτους 73 φιλοξενούμενων μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο.
Οι συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή.
Αξίζει να τονιστεί ότι τα εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί από την περασμένη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ωστόσο λόγω και την απόδρασης των κρατουμένων από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, δεν κατέστη δυνατό να εκτελεστούν, όπως αναμενόταν, τη Δευτέρα γι αυτό και εκτελέστηκαν σήμερα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει σχηματιστεί έκθεση 500 σελίδων.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.