Πολύωρη αναμονή για τεστ PCR στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Πολύωρη αναμονή για τεστ PCR στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Ξεπερνά τις 2 ώρες η αναμονή - «Χθες ήρθαμε και φύγαμε γιατί η ουρά έφτανε μέχρι το κάτω τετράγωνο», λέει στο protothema.gr νεαρός ο οποίος βγήκε θετικός σε rapid test και θέλει να επιβεβαιώσει αν νοσεί από κορωνοϊό

oures_gia_pcr__4_
Ατελείωτες ουρές και αναμονή που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και τις 2 ώρες είναι το σκηνικό που επικρατεί έξω από τα κέντρα Υγείας τα οποία κάνουν PCR τεστ για τον κορωνοϊό.
Την ώρα που οι δείκτες της πανδημίας στην Αττική «καλπάζουν»,  χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σπεύδουν στα κέντρα υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο.
Το protothema.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο κέντρο Υγείας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου ο κόσμος στριμώχνεται στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να δώσει δείγμα για τον έλεγχο.
«Χθες ήρθαμε και φύγαμε γιατί η ουρά έφτανε μέχρι το κάτω τετράγωνο. Ήταν 2-3 ώρες η αναμονή για το τεστ και έφυγα», λέει στο protothema.gr ένας νεαρός ο οποίος βγήκε θετικός σε rapid test και θέλει να επιβεβαιώσει αν νοσεί από κορωνοϊό.
Όπως επισημαίνει, τα προγραμματισμένα ραντεβού για ενα μοριακό τεστ είναι κλεισμένα για τις επόμενες 10 ημέρες ενώ το κόστος για μια PCR σε ιδιωτικό, διαγνωστικό κέντρο αγγίζει τα 60 ευρώ.

Κλείσιμο
Ουρές αναμονής για δωρεάν PCR τέστ



«Δεν έχω το περιθώριο να δώσω 50 ευρώ σε μια ιδιωτική κλινική για να κάνω το τεστ αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά με την ταλαιπωρία που υπάρχει εδώ», δηλώνει στο protothema.gr μια κοπέλα η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και περιμένει στην ουρά τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να φτάσει στο εξεταστήριο.
«Υπάρχει περίπτωση να αργήσω στη δουλειά μου με τέτοια αναμονή. Και δεν μπορώ να κλείσω και ραντεβού για να το κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο», προσθέτει ενώ δίπλα της ένα ζευγάρι προσπαθεί να μείνει μακριά από το συνωστισμό καθώς και οι δύο έχουν συμπτώματα της COVID 19 και έχουν ήδη βγει θετικοί σε rapid test.


Ουρές αναμονής για δωρεάν PCR τέστ - Δηλώσεις

oures_gia_pcr__3_
oures_gia_pcr__5_
oures_gia_pcr__1_
oures_gia_pcr__2_


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γιορτάσουμε απόψε την αλλαγή του χρόνου - Δείτε τι ισχύει για εστίαση, διασκέδαση και πάρτι

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

Πάνω από 400 νεκροί ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Ράι στις Φιλιππίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης