Κορωνοϊός - Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα (οι εμβολιασμένοι) με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

rapid-main
Να αποφύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που βγήκαν, προηγουμένως, θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η «επέλαση» της Omicron και στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλη επιβάρυνση στις υγειονομικές δομές και για το σκοπό αυτό, η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους πολίτες, που βγαίνουν θετικοί έπειτα από rapid test, να μείνουν σπίτι και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ως εκ τούτου, μόνον οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με μοριακό τεστ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgssflis8bpl-se)



«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι έχουν Omicrom, είπε με τη σειρά της η κυρία Παπαευαγγέλου, θα νομίζουν πως έχουν ένα απλό κρυολόγημα, αλλά «ας μην το προσπεράσουν. Πρέπει να κάνουν έλεγχο».

«Μένει να δούμε αν θα συμβεί στη χώρα μας ό,τι στη Βρετανία, δηλαδή ότι αυτό το πανδημικό κύμα χαρακτηρίζεται από πολλά κρούσματα και λίγες νοσηλείες» προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 35.580 τα νέα κρούσματα, 15.713 στην Αττική - 72 οι θάνατοι

Τραγωδία στον Βόλο: Αυτοκτόνησε 30χρονη μητέρα δύο παιδιών

Η Omicron φέρνει μέτρα στην εστίαση και οι Έλληνες φεύγουν για... Ντουμπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ